Paznicii comunali din Vetiş disponibilizaţi!

Odată cu refacerea organigramei angajaţilor Administraţiilor Publice, impusă de Guvern, la primăria din Vetiş, 4 paznici comunali au fost disponibilizaţi. Rămaşi fără loc de muncă 2 dintre paznicii din Vetiş s-au prezentat la audienţele din cadrul Prefecturii, pentru a cere ajutorul autorităţilor să intervină pentru a nu rămâne fără serviciu. Lihet Iacob şi Kalocsay Zoltan au declarat că pentru serviciile prestate au avut un salariu de 560 de lei, odată cu reducerile salariale de 25 %, salariul le-a ajuns 470 de lei, iar vestea cea mai proastă a fost că incepând din 1 octombrie toţi paznicii comunali vor fi disponibilizaţi.

Cei doi bărbaţi au declarat că în aceste condiţii comuna Vetiş nu va mai avea nici un paznic. Subprefectul Pataki Csaba le-a recomandat celor doi bărbaţi să facă o plângere la instituţia prefectului, urmând ca persoanele abilitate să se intereseze care este situaţia în comuna Vetiş.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un politist comunitar, trebuie să asigure liniştea publică la un număr de 1600 de locuitori. Dacă până acum pentru a fi paznic comunal nu era necesară diploma de bacalaoreat, odată cu schimbarea legislaţiei, pentru asigurarea pazei, persoana trebuie să aibă liceul terminat şi să deţină diploma de bacalaoreat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.