Prezenţă scăzută la Mitingul Sărăciei

Prezenţă scăzută la Mitingul Sărăciei organizat de Cartel Alfa filiala Satu Mare. De la 15.30, timp de două ore aproximativ 500 de persoane au protestat pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Prezenţă cu mult sub aşteptărilor liderilor de sindicat. Pe tot parcursul mitingului Instituţia Prefecturii a fost baricadată de garduri şi zeci de jandarmi înconjurau clădirea, semn că nimeni nu se poate apropia de instituţie.

Începând cu 15 30 aproximativ 100 de oameni se alfau pe platou, dar după o oră grupul de protestatari s-a mărit la 300. Anemic oamenii scandau “Jos Guvernul!, Jos Hoţii!”, dar privirile lor exprimau dezamăgire, umilire şi nedreptate.

Vicepreşedintele Cartel Alfa Vasile Dârle şi-a exprimat dezamăgirea referitor la numărul scăzut de protestatari prezenţi la miting. “ Cei care nu sunt prezenţi se pare că sunt mulţumiţi cu ce au”. Sindicaliştii au protestat pentru diminuarea salariilor, creşterea preţurilor, intenţia Guvernului de a modifica codul muncii în sensul de a-i face zilieri pe toţi salariaţii, desfiinţarea contractelor colective de muncă şi a drepturilor în cazul dinsponibilizărilor colective, impozitarea pensiilor, creşterea TVA-ului de la 19 la 24%, diminuarea în totalitate a subvenţiilor la utilităţi începând din această toamnă.

Printre protestatari, se afla şi o doamnă pensionară, care susţinea că guvernanţii i-au tăiat pensia de la 350 de lei la 238 de lei.

Pe platou au fost prezente toate sindicatele afiliate Cartel Alfa: Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, Sindicatul Lider Samus, SNPPC; Biroul Teritorial IPJ şi IJPF Sindicatul Liber Mondiala, Sindicatul Liber Mintia, Sindicatul Someş, Sindicatul Asistenţilor Maternali, Sindicatele din Cultură, dar şi câţiva pensionari.

G.F.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.