Show cu multe surprize la Mitingul Aviatic

Organizatorii Mitingului Aviatic, ajuns la a treia ediţie la Satu Mare, au pregătit multe surprize pentru spectatorii prezenţi la Show-ul aviatic. Ediţia din acest an a Mitingului Aviatic Satu Mare va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, la ora 12:00 pe Aeroportul Internaţional Satu Mare, intrarea fiind gratuită.

Detaliile despre programul de sâmbătă au fost oferite într-o conferinţă de presă de către Preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad, Vicepreşedintele Consililui Judeţean Adrian Ştef, Preşedintele Federaţiei Aeronautice Române George Rotaru, Comandantul Aeroclubului Satu Mare şi Baia Mare Ocean Julien, şi Comandantul aeroclubului Braşov Cojocaru Stelian.

Spectacol aviatic inedit

Preşedintele Federaţiei Aeronautice Române George Rotaru a declarat că a pregătit mult mai multe surprize în acest an, pentru spectacol fiind pregătite 12 aeronave ale Aeroclubului Român, avioane de înaltă acrobaţie, extra acrobaţie avioane ultra-uşoare şi zeci de paraşutişti. Timp de două ore în spectacolul aviatic spectatorii vor putea urmări  acrobaţii individuale şi în formaţie cu avioanele Extra 300; zbor avioane ultra-uşoare, individual şi în formaţie; acrobaţii individuale şi în formaţie cu planoare; lansări de paraşutişti, precum şi un balon cu aer cald.

Ca o noutate în acest an, organizatorul şi finanţatorul principal al mitingului, Consiliul Judeţean, a pregătit o tombolă pentru spectatori, în urma căreia câştigătorii vor putea zbura gratuit cu avioanele participatne la miting. Mitingul Aviatic se va încheia cu un After Party cu participarea formaţiilor: Compact, Zanzibar împreună cu Axandra şi DJ Alexia.
Compania Tarom va oferi participanţilor la mitingul aviatic din 18 septembrie de la Satu Mare posibilitatea de a survola judeţul Satu Mare la bordul unei aeronave, printr-un zbor demonstrativ destinat publicului. Aeronava Tarom va decola de pe Aeroportul Internaţional Satu Mare la ora 14,30, iar timp de o jumătate de oră cei 48 de pasageri vor fi plimbaţi peste judeţul Satu Mare.

Pasagerii pot să-şi procure bilete de la Agenţia Tarom din Satu Mare până vineri 17 septembrie, ora 15,00, precum şi de la ghişeele de check-in din Aeroportul Satu Mare în ziua mitingului.
Un bilet va costa 70 de lei pentru copii cu vârsta de până la 14 ani, respectiv 100 de lei pentru adulţi. Pasagerii au obligaţia de a deţine şi a prezenta un act de identitate – certificat de naştere sau carte de identitate atât în momentul emiterii biletelor cât şi în momentul check-in-ului şi îmbarcării.

Se redeschide aeroclubul din Satu Mare

O veste bună pentru tinerii din judeţul Satu Mare este că de la începutul anului viitor se va deschide Aeroclubul din Satu Mare, unde tinerii se pot înscrie pentru cursuri, iar din luna mai 2011 vor putea să zboare, după ce au parcurs minimul necesar de cursuri teoretice şi au trecut examenul. Tinerii între 16 şi 23 de ani vor putea face cursurile gratuit la Aeroclubul din Satu Mare. Tinerii care doresc să devină piloţi, dar au depăşit vârsta de 23 de ani au posibilitatea de a  urma cursurile, dar contra cost.  Preşedintele Federaţiei Aeronautice Române George Rotaru a ţinut să menţioneze implicarea Consiliului Judeţean pentru deschiderea Aeroclubului din Satu Mare, lucru rar întâlnit în alte judeţe din ţară.

De pe Aeroportul Internaţional Satu Mare Compania Tarom operează 8 zboruri săptămânal şi se intenţionează ca în cel mai scurt timp să se introducă o cursă internaţională de pe aeroportul din Satu Mare cu destinaţie spre Spania, Italia sau Germania.

Suma alocată de Consiliuliu Judeţean pentru Mitingul Aviatic din acest an este de 70.000 de lei, plus bani de la diferiţi sponsori. Faţă de anul trecut de la spectacolul aerian vor lipsi Forţele Aeriene Române. Intrarea persoanelor care vin cu autoturisme se va face pe la Aeroport pe lângă aerogară pe platformă, de unde vor fi dirijaţi spre parcare. Organizatorii se aşteaptă la un număr de 10-15.000 de spectatori prezenţi la mitingul aviatic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.