Puţini producători în piaţa de gross

Neaşteptat de puţini producători la deschiderea Pieţei de Gross de pe strada Magnoliei nr 19 din municipiu. Astăzi la ora 10 dimineaţa doar 3 producători se aflau pe platforma de pe Magnoliei şi asta deoarece în jurul orei 4 dimineaţa unul dintre producători a fost înştiinţat prin telefon că la Piaţa nr 1, se pot vinde produsele fiind cumpărători interesaţi. Pentru a scăpa mai repede de marfă, majoritatea producătorilor, (8 la număr) au mers în Piaţa nr 1 şi şi-au vândut produsele. Pentru a stopa vânzarea produselor en gross ilegală în zona pieţei nr 1 din municipiu, autorităţile sunt hotărâte să amendeze proprietarii de terenuri din zona respectivă, care nu deţin autorizaţii şi care permit contra cost comercializarea ilegală de legume şi fructe en gross.

„ De mâine îi vom amenda pe proprietarii terenurilor de lângă Piaţa Mare, care de vorbă bună nu au înţeles astăzi” Adrian Albu, viceprimar.  Reprezentanţii Prefecturii, ai Primăriei şi ai Direcţiei Agricole sunt optimişti că în viitor toţi producătorii agricoli de legume şi fructe din judeţul Satu Mare îşi vor aduce marfa pe Magnoliei nr 19. La deschiderea pieţei au fost prezenţi prefectul judeţului Radu Giurcă, viceprimarul Adrian Albu şi directorul Direcţiei Agricole Cioltean Ioan.

„Nu e o reuşită şi am avut emoţii, dar nu ne lăsăm, perseverăm, de dimineaţă au fost 8 -10 producători, între timp domnii care gestionează spaţiul privat nr 1 i-au chemat acolo, noi am avut astăzi o şedinţă cu domnul primar şi organele locale, şi le-am dat termen producătorilor şi proprietarilor de terenuri ca până la 11 să elibereze zona din piaţa nr 1….Am convingerea că în perioada următoare aici (pe Magnoliei) va fi piaţa de en gross” a declarat prefectul Radu Giurcă

După ora 10, în piaţa de Gross, au venit şi alţi producători mai întârziaţi, care şi-au expus marfa. Aceştia sunt mulţumiţi de iniţiativa autorităţilor de a deschide o piaţă de gross în Satu Mare, scutindu-i astfel de drumurile până la piaţa din Baia Mare, sau de comerţul la preţurii derizorii la bişniţari. Preţurile la legume şi fructe erau accesibile: 1 leu kg de varză, 1,5 -2  lei kg de mere, morcovi 2 lei, pătrunjel 4 lei, vinete 1,5 lei la en gross şi 2 lei pe kg, Ardeiul gogoşar şi capia 3 lei, ţelina 1,5 lei bucata.

A.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.