Şi bărbaţii şi femeile se vor pensiona la 65 de ani

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, articolul 53 din proiectul de lege a pensiilor, în varianta iniţială adoptată de Senat, care prevede egalizarea vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi, la 65 de ani, până în 2030, fiind înregistrate 105 voturi “pentru”, 82 “împotrivă” şi 9 abţineri.

Votul final a fost dat după ce deputaţii au votat şi amendamentele respinse de comisie. Toate amendamentele au fost respinse din nou şi în plen.

Deputatul PSD Adrian Solomon a anunţat, după adoptarea de către deputaţi a formei iniţiale a proiectului de lege în privinţa vârstei de pensionare, că parlamentarii PSD şi cei ai PC au votat împotriva egalizării vârstei de pensionare.

El a precizat, “pentru stenogramă şi pentru cei care privesc”, că deputaţii PDL au votat toţi pentru creşterea vârstei de pensionare la femei până la 65 de ani.

“Nu numai că vom face publice toate numele care au votat astăzi, dar primul lucru pe care îl vom face când ne vom întoarce la guvernare, peste nu mult timp, va fi să refacem acestă lege profund nedreaptă în acest punct şi în altele, care presimt eu că vor urma în dezbaterile din această seară”, a spus el.

Anterior, în plenul Camerei a fost respins un amendament, adoptat în Comisia de muncă, care a întocmit raportul la proiectul de lege, potrivit căruia vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, fiind înregistrate 90 de voturi “împotrivă”, 85 “pentru” şi 12 abţineri.

Votul asupra acestui amendament a fost reluat după o pauză de consultări, înainte de pauză acesta fiind o dată respins şi o dată admis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.