Prima piaţă de legume şi fructe en gross

Vineri, 17 septembrie.a.c., cu începere de la ora 9, pe spaţiul fostei pieţe de maşini de pe str. Magnoliei din municipiul Satu Mare se va deschide o respectabilă piaţă de produse agricole de tot felul în care producătorii îşi vor putea vinde en-gros legumele, fructele şi tot ce au ei de oferit, în funcţie de sezon.

Deschiderea oficială va avea loc vineri dimineaţă, până atunci toţi  cei care comercializau produse agricole în cantităţi mari în zona Pieţei de alimente nr. 1 din municipiul Satu Mare (aşa-numita “piaţă mare”) trebuind să se mute cu afaceri cu tot în zona de pe strada Magnoliei. “Noua piaţă “de gross” ce va inaugurată vineri va avea caracter permanent, acolo putând fi oricând găsite tot felul de produse agricole cu desfacere en-gros şi en-detail inclusiv în magazine de profil. La deschiderea acestei pieţe vor fi prezenţi şi cei doi mari producători de legume-fructe din judeţul Satu Mare: SC Dalido Teo SRL Satu Mare, care are o fermă respectabilă în zona Pişcolt-Scărişoara, şi firma fraţilor Ioan şi Vasile Olteanu din Cărăşeu. Dar întotdeauna vor fi aşteptaţi şi alţi producători, mari sau mici, pentru a-şi putea valorifica rentabil produsele pentru care au muncit. Pentru că ideea de bază de la care s-a pornit a fost aceea de sprijinire concretă a adevăraţilor producători, ceea ce înseamnă că asigurarea unei activităţi continue la această piaţă va scoate din circuit bişniţarii care cumpărau până acum en-gros din alte părţi şi vindeau mai scump produsele agricole, indiferent că vorbim de legume sau de fructe. Majoritatea  producătorilor adevăraţi sunt deja în baza de date a Direcţiei Agricole, dar noi vom continua identificarea tuturor celor care muncesc pământul şi vor să-şi vândă produsele direct tuturor celor interesaţi, fără să mai suporte efectele activităţilor aşa-zişilor “intermediari”, în acest fel toată lumea având de câştigat pentru că şi preţurile pot fi semnificativ mai mici decât în altă parte, chiar dacă şi în acest caz este vorba de o piaţă liberă, competitivă”, ne-a declarat Ioan Pop, consilier superior la Direcţia Agricolă.

Potrivit sursei citate, până în prezent în baza de date a Direcţiei Agricole sunt înscrişi aproximativ 250 de producători şi comercianţi de produse agricole din tot judeţul Satu Mare.

5 Comentarii la "Prima piaţă de legume şi fructe en gross"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.