Poliţiştii sătmăreni îşi reduc şi ei activitatea

Poliţiştii sătmăreni afiliaţi la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi personalul contractual îşi vor reduce activitatea începând de luni 20 septembrie, în semn de protest faţă de reducerea salariilor cu 25%. De asemenea poliţiştii membrii ai SNPPC vor fi prezenţi luni pe platou începând cu 15:30 la Mitingul Sărăciei organizat de Cartel Alfa.

Secretarul Biroului Teritorial Satu Mare al SNPPC, Fernea Ioan, a declarat că poliţiştii sătmăreni vor munci, pentru cât sunt plătiţi, adică pentru 75% din salarii.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor sunt hotărâţi ca începând cu 20 septembrie să declanşeze cea mai puternică mişcare de până acum. Ei au anunţat şi prima măsură. Este vorba despre reducereea activităţii prefesionale proporţional cu cât sunt plătiţi de stat, a declarat Marin Gruia, reprezentant Cartel Alfa.

Astfel, poliţiştii vor bloca principalele activităţi ale sistemului. Ei vor interveni doar la apelurile de urgenţă, iar cei de la Rutieră nu vor mai dirija traficul.
În plus, oamenii legii nu vor mai face audieri în dosarele penale şi nu vor mai asigura paza pe traseele coloanelor oficiale. Poliţiştii susţin că micşorarea salariilor înseamnă practic, punerea în pericol a siguranţei publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.