Scandal la scolile din Stâna şi Gerăuşa

Schimbarea din funcţie a directorilor de şcoli pe criterii politice a încins spiritele la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Stâna. Peste 50 de părinţi au protestat astăzi în faţa şcolii generale din localitate. Sătenii au declarat că nu îşi vor da copiii la şcoală dacă directorului SIlaghi Florian va fi schimbat din funcţie. Aceştia susţin că în perioada când Silaghi Florian era director,  au fost aduse îmbunătăţiri şcolii. Astăzi nu s-au făcut ore la şcoala din localitate, părinţii declarând că această schimbare a fost neloială şi nu îşi vor aduce copiii la şcoală până când Silaghi Florian nu va fi din nou directorul şcolii din localitate. Pe timpul vacanţei de vară conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a propus în funcţia de director la şcoala din Stâna pe Bâtea Gheorghe şi pe Cornea Nicolae, dar părinţii  au respins amble propuneri dorind ca în funcţie să rămână doar fostul director Silaghi Florian. Părinţii au prezentat problema atât prefectului Radu Giurcă, dar şi deputatului PDL Holdiş Ioan, însă nu au primit nici un răspuns. Aceştia sunt hotărâţi să nu îşi trimită copiii la şcoală, dacă în funcţia de director este altcineva decât Silaghi Florian. Majoritatea elevilor care frecventează şcoala din Stâna (aproximativ 250) sunt de etnie romă.

Nici în localitatea Gerăuşa lucrurile nu au stat prea bine în prima zi de şcoală. Şi aici părinţii a 20 de elevi din clasele I-IV au protestat deoarece aceştia sunt nevoiţi să facă naveta la şcoala din Ardud odată cu comasarea claselor. Deşi Inspectoratul Şcolar asigură transportul, părinţii elevilor susţin că preferă ca banii cheltuiţi pe navetă să fie daţi unui profesor care să susţină orele la clasă pentru cei 20 de elevi.
În cursul zilei de astăzi în judeţul Satu Mare aproximativ 60.000 de elevi au început şcoala. 84% dintre unităţile şcolare au primit autorizatţie de funcţionare începând cu 1 septembrie, 13% erau în curs de autorizare, iar 3 % dintre şcoli nu au primit autorizaţie deoarece nu au apă curentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.