Deţinuţii au început şi ei şcoala

A început şcoala pentru toată lumea, chiar şi pentru deţinuţii din cadrul Penitenciarului Satu Mare. La cursurile şcolare au fost înscrise 27 de persoane private de libertate, respectiv 15 în învăţământul primar şi 12 în învăţământul gimnazial.

Clasele ciclului primar şi cele ale ciclului gimnazial ale Penitenciarului Satu Mare sunt afiliate Liceului “Doamna Stanca” din Satu Mare, liceu care asigură şi cadrele necesare instruirii şcolare pe baza curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Potrivit legii fiecare persoană privată de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului şcolar.  Tot prin textul de lege se menţionează că şcoala devine obligatorie pentru persoanele private de libertate.

Frecventarea cursurilor primare, gimnaziale şi liceale ajută la creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate după punerea în libertate, prin îmbunătăţirea niveluilui de pregătire şcolară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.