Stăm prost la colectare selectivă

Municipiul Satu Mare stă prost la capitolul colectare selectivă, comparativ cu mediul rural, este concluzia la care au ajuns reprezentanţii Corpului de Control al Ministerului Mediului şi Pădurilor în urma inspecţiei organizate în perioada 6-10 septembrie 2010 la Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare.
Dacă primăriile diferitelor comune din judeţ şi-au achiziţionat autoutilitare, containere şi au înfiinţat puncte de colectare a deşeurilor, prin fonduri europene, la Satu Mare colectarea selectivă se face destul de greoi. Inspectorii din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor au recomandat factorilor de răspundere ca să aibă ca măsură prioritară, implemetarea colectării selective cât mai urgent.

Conform legii 132/2010, instituţiile publice sunt obligate să colecteze selectiv, asigurându-se recipiente separate pentru deşeurile din plastic, hârtie şi sticlă.

Directorul Executiv al APM Elisabeta Bekessy a declarat într-o conferinţă de presă că reprezentanţii instituţiilor publice sătmărene au contactat conducerea APM pentru a vedea în ce constă colectarea selectivă. Angajaţii APM pun la dispoziţia instituţiilor publice o listă cu 44 de firme care la nivel de judeţ preiau deşeurile reciclabile.

În ceea ce priveşte Campania „ Marea Debarasare”, care era programată pentru ultimul weekend din trimestrul III, Elisabeta Bekessy a declarat că se amână în perioada 2-3 octombrie 2010, datorită amplei acţiuni de curăţenie „Let’s do it România” din data de 25 septembrie 2010. În acest sens toţi angajaţii APM împreună cu familiile şi copiii vor participa în 25 septembrie la ecologizarea zonei pe traseul Satu Mare Lazuri.

Un Comentariu la "Stăm prost la colectare selectivă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.