Se fură ca-n codru. Plângere penală şi video

Într-o recentă discuţie purtată de redactorul ziarului nostru cu directorul Direcţiei Silvice, Ioan Mihalca, acesta afirma cu o dezarmantă sinceritate: „Cazuri de defrişări ilegale, adică de „radere” a unor suprafeţe întregi de păduri nu avem în judeţ. În schimb sunt mai mereu furturi de masă lemnoasă, cazuri de tăieri ilegale de copaci, acesta fiind un fenomen extrem de îngrijorător !” Şi directorul Mihalca are dreptate, chiar dacă a evitat elegant să amintească faptul că pădurarii ar trebui să fie mai vigilenţi – ca să spunem aşa, deşi cu totul alte expresii mai plastice ne-au venit în minte pe tema asta – pentru ţinerea în frâu, cumva, a acestui fenomen distructiv.

Oricum, cea mai recentă dovadă în sprijinul afirmaţiilor menţionate mai sus este plângerea penală depusă în data de 6 septembrie a.c. la IPJ Satu Mare de către Vasile Sima din comuna Cămârzana. Omul a ataşat la sesizarea sa şi ceea ce consideră că este o probă materială în sprijinul acuzaţiilor sale: o înregistrare video (pe care o ataşăm, la rîndul nostru, acestui articol). Pentru a ilustra încă o dată modul concret în care se săvârşesc astfel de atentate la viitorul nostru şi al copiilor noştri, redăm în continuare textul integral al acestei plângeri penale, cu precizarea expresă că vom transcrie doar iniţialele persoanei acuzate de Vasile Sima (pentru că nu putem noi să ne pronunţăm, în acest caz, asupra veridicităţii acuzaţiilor – asta e strict treaba organelor competente, cu condiţia să-şi facă treaba până la capăt). Cert este că vom urmări evoluţia cazului.

Către Poliţia Satu Mare

Subsemnatul SIMA VASILE cu domiciliul în localitatea Cămârzana, str. Vârşor nr. 549, formulez
SESIZARE
Împotriva numitului P.I. din Cîmâtzana, solicitând să-l cercetaţi dacă se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de furt din proprietatea comunei Cîmârzana, pentru următoarele
MOTIVE
În fapt, la data de 31.08.2010, în jurul orelor 18, l-am văzut pe P.I. deplasându-se din locul numit CĂRPINEASCA către casa pe care o construieşte lângă Primărie, cu tractorul şi remorca Primăriei care era încărcată cu lemne în cantitate de circa 10 mc, pe care le-a dewscărcat lângă această casă în construcţie.
A doua zi amplecat să verific dacă P.I. a tăiat lemnele din pădurea mea proprietate personală, care este situată în apropiere de pădurea lui. Amurmărit urmele de la tractor şi am ajuns în PĂŞUNE, în locul numit CĂRPINEASCA şi am văzut mai multe cioate tăiate proaspăt lângă urmele de tractor.
După circa două ore am vorbit cu numitul Drăgan Grigore care a fost la cules de prune în apropiere de păşune şi mi-a spus şi acesta că l-a văzut coborând cu lemne. Arăt faptul că am verificat cioatele şi erau nemarcate de cei de la Ocolul Silvic, iar pentru acest lucru le-am filmat cu un aparat video. Menţionez că P.I. deţine funcţia de viceprimar şi foloseşte tractorul Primăriei în interes propriu.
Menţionez că Drăgan Grigore se afla la cules d prune cu Bojan Gheorghe şi Gorgan Marcel pe care solicit să-i audiaţi în calitate de martori. Solicit să faceţi investigaţiile necesare, să luaţi măsurile necesare şi să-l trimiteţi în judecată dacă va fi găsit vinovat.
Anexez prezentei plângeri CD-ul cu probele la care am făcut referire.
În drept invoc art. 221 C. Proc. Pen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eUziP0J-TJE

Un Comentariu la "Se fură ca-n codru. Plângere penală şi video"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.