Dovada plăţii TVA pentru vehiculele noi din UE

Persoanele neînregistrate în scopuri de TVA nu mai pot înmatricula vehiculele provenite din spaţiul intracomunitar fără să facă dovada plăţii TVA, în cazul maşinilor noi, sau fără să prezinte un certificat care îi scuteşte de acestă taxă, în cazul celor uzate.

Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administraţiei şi Internelor şi al Finanţelor Publice, intrat vineri în vigoare, persoanele care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA şi solicită înmatricularea unui mijloc de transport nou achiziţionat din spaţiul intracomunitar vor trebui să depună un “Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, emis de Agenţia Naţionale de Administrare Fiscală.

În cazul achiziţiei unui vehicul second hand, persoana care solicită înmatricularea trebuie să prezinte un document care atestă că maşina nu intră sub incidenţa plăţii TVA.

Această reglementare nu se aplică şi în cazul persoanelor juridice, însă, conform noilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatică dacă sunt înregistrate în scopuri de TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.