Şeful de post din Bixad, cercetat de “un ofiter specialist” din IPJ

Publicarea de către noi – în două rînduri – a ciudatei relatări a bixădeanului Daniel Rozsi (alias “Danţi”, că în zona Oaşului se “poartă” poreclele la greu ) conform căreia în urmă cu aproximativ o lună a fost victima unor agresiuni fizice şi verbale din partea primarului localităţii, Ioan Tătar zis “Arabu’ Bişniţaru”, şi a însuşi şefului de post – agentul şef Cristian Sorin Urda – a stârnit în cele din urmă şi o reacţie a conducerii IPJ Satu Mare, respectiv a comisarului şef Constantin Ioan Taloş. Că deh, mai auzi uneori de diverse “isprăvi” ale câte unui şef de post, dar să se aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că unul dintre subalterni îţi este acuzat că a sărit în miez de noapte în curtea proprie a unui cetăţean şi l-a luat la bătaie împreună cu primarul – mai rar ! Prin urmare, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, inspectorul principal de poliţie Ana Lăpuştea Mălăescu ne-a comunicat că “aspectele semnalate de dumneavoastră sunt verificate de un ofiţer specialist de la reşedinţa I.P.J., şi, in funcţie de rezultat, se vor lua măsuri”.

Oricum, noi am aflat că agentul şef Sorin Urda a mai fost în atenţia Serviciului Teritorial Satu Mare al Direcţiei Generale Anticorupţie în decembrie 2008-ianuarie 2009 şi, potrivit ofiţerului Olimpiu Buzilă – şeful de atunci al structurii judeţene a DGA -, “s-a făcut atunci o lucrare penală pe care ţin minte că am înaintat-o Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Nu mai ştiu foarte exact amănuntele, ştiu că era vorba de ceva implicare a acelui şef de post în probleme legate de tăieri ilegale de copaci din pădure şi că sesizarea pe care am primit-o era destul de concretă, însă foarte greu verificabilă din punctul de vedere al probelor materiale. Cum spuneam, noi am înaintat dosarul spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, adică ne-am făcut strict treaba. de acolo încolo, nu mai era în aria noastră de competenţă”.

Se pare că, măcar din punctul de vedere al reacţiei autorităţilor, suntem pe drumul cel bun. Suntem curioşi care va fi rezujltatul cercetărilor “ofiţerului specialist” din cadrul IPJ Satu Mare. Vă ţinem la curent cu evoluţia cazului, fiţi siguri !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.