Cartel Alfa vrea să dărâme direct guvernul, fără negocieri

Sindicaliştii Cartel Alfa pregătesc minuţios, legal şi foarte decişi o serie de proteste pentru această toamnă (că doar Vasile Dârle îl avertizase pe prefectul Giurcă de faptul că “va fi o toamnă fierbinte !”). Şi au făcut ieri un prim pas: au anunţat din timp că va fi vorba de  mişcări “în forţă” organizate în teritoriu şi la Bucureşti.

La Satu Mare a fost prezent azi vicepreşedintele naţional al Cartel Alfa – Liviu Apostoiu -, care a ţinut o conferinţă de presă la care au mai fost prezenţi: Sorin Faur – preşedintele filialei locale Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle – vicepreşedintele sătmărean al Cartel Alfa, precum şi liderul sindical din învăţământ Ioan Drăgan şi Bîjan Maria, tot vicepreşedinte la filiala Cartel Alfa Satu Mare.

Reprezentanţii Cartel Alfa au ţinut să menţioneze că în această toamnă vor organiza mitinguri într-o manieră diferită, faţă de cum s-a procedat până în prezent, dar nu s-au aruncat la furnizarea de amănunte, semn că guvernanţii îşi vor reaminti că a existat cândva o emisiune gen “surprize-surprize”. Programul manifestărilor şi manifestaţiilor preconizate va fi anunţat tuturor filialelor în teritoriu doar în a doua jumătate a lunii septembrie.
Pe lângă nemulţumirile invocate de acţiunile actualului Guvern, Liviu Apostoiu a declarat că pricipalul motiv pentru care se va ieşi în stradă va fi “înlăturarea de la conducere a Guvernului”. Acesta a amintit nerespectarea de către guvern a salariului minim promis de 750 de lei, realitatea crudă fiind aceea că guvernanţii l-au diminuat până la nivelul de 640 de ron. De asemenea nemulţumirile sindicaliştilor sunt legate de legea salarizării, diferenţele dintre salarii, Legea pensiilor, şi modificarea Codului Muncii, ce prevede printre altele desfiinţarea contractelor de muncă.

Liviu Apostoiu a declarat că se aşteaptă ca de acesată dată peste 100.000 de oameni să se adune în stradă la mitingurile organizate în această toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.