De vezi jandarmii, parcă te simţi mai în siguranţă

Potrivit unui comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, locotenent Camelia Lucuţ, jandarmii au desfăşurat în tot judeţul 379 de misiuni specifice pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice.
Cele mai multe, peste 300, au fost misiunile de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, a instituţiilor de învăţământ, pe timpul manifestărilor sportive şi cultural-artistice desfăşurate atât în municipiul Satu Mare, cât şi la nivelul întregului judeţ. Pe lângă acestea, au mai fost acţiuni de intervenţie, pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere (9) şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (19). Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Jandarmii sătmăreni au mai intervenit pentru soluţionarea a 22 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului 0261 / 769760.
În urma misiunilor executate, au fost constatate 19 infracţiuni, dintre care 5 infracţiuni independent, iar alte 14 în cadrul acţiunilor organizate cu efective ale Poliţiei sătmărene, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional.
Au fost aplicate 397 de amenzi contravenţionale, pentru încălcarea  unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru de material lemnos  fără documente legale de provenienţă şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 104920 lei şi 91 de persoane au fost avertizate în scris. Au fost conduse la sediul Poliţiei 49 persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1132 lei. Tot în cursul acestei luni, jandarmii sătmăreni au înţeles să se alăture semenilor lor aflaţi în suferinţă participând în mod activ la campania de într-ajutorare  a sinistraţilor desfăşurată la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare care a început în luna iulie şi a continuat şi în luna august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.