Un poliţist de frontieră a refuzat 1000 de euro

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul SPF Tarna Mare, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetăţean român care a încercat să ofere suma de 1.000 euro poliţistului, pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa.

În data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tarna Mare au oprit pentru control, în localitatea Batarci, un autoturism marca VW Passat, înmatriculat în Satu Mare, condus de Vasile Florin R., în vârstă de 37 ani, din Batarci.

În urma controlului, în portbagajul autoturismului au fost descoperite două genţi în care se aflau mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Prin urmare, maşina şi conducătorul auto au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Tarna Mare pentru continuarea cercetărilor.

Pe drum, Vasile Florin R. i-a sugerat poliţistului de frontieră că-i oferă o sumă de bani în valută dacă-l lasă să-şi continue deplasarea fără a se lua măsurile legale ce se impun în acest caz. La sediul sectorului, în momentul audierii, bărbatul a revenit cu propunerea de mită, oferindu-i agentului suma de 500 euro.

Poliţistul de frontieră a refuzat ferm oferta făcută de conducătorul auto, informând conducerea SPF Tarna Mare, care a sesizat lucrătorii Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, s-a procedat la organizarea şi realizarea flagrantului.

Astfel, Vasile Florin R. a fost surprins în momentul în care oferea suma de 1.000 de euro poliţistului de frontieră, pentru a-l determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Faţă de cel în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, în urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului de către poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare, s-au descoperit, în două genţi din portbagajul maşinii 900 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de aproape 3.850 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali. De asemenea, lui Vasile Florin R. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.