Sătmărenilor li se fâlfâie de proiectul impozitării averilor mari şi foarte mari

Încercând să atragă atenţia electoratului lovit la ficaţi de criza economică, liderii UNPR au lansat un proiect de lege referitor la impozitarea mai drastică a averilor mari şi foarte mari.Conform motivaţiei oficiale, această iniţiativa legislativă a UNPR se bazează pe două principii: primul zice că “în situaţii excepţionale trebuie să luăm măsuri excepţionale”, iar al doilea este formulat chiar şi pe înţelesul celor cu un coeficient de inteligenţă mai redus: “cei care au mult trebuie să contribuie cu mai mult pentru ieşirea din criză, iar cei care au puţin, trebuie să contribuie cu mai puţin”. În acest caz, teoria acestui partid născut cam cu forcepsul zice că “impozitul de solidaritate propus de UNPR este o măsură care va aduce aproximativ 9 miliarde de euro, în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor.”

De asemenea, atunci când s-a lansat “la apă” acest proiect legislativ, oficiali ai UNPR susţineau că se intenţionează impozitarea tuturor averilor care depăşesc valoric suma de 450.000 de euro, din calculele pe care le-au făcut ei rezultând că numărul persoanelor care intră sub incidenţa acestei legi este de circa 300.000, fiecare urmând să cotizeze la buget cu circa 10.000 de euro. Pentru a demonstra cumva că acest proiect haiducesc s-ar bucura şi de sprijinul opiniei publice, UNPR a solicitat tuturor filialelor judeţene să binevoiască să organizeze o campanie de strângere de semnături.

La Satu Mare, această campanie a debutat în data de 24 august a.c., reprezentanţi ai filialei locale instalând un cort într-o locaţie ultracentrală (pe “semicorso”, în Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare). În ciuda faptului că existau afişe destul de vizibile care explicau faptul că se doreşte strângerea de semnături în sprijinul iniţiativei legislative de care am pomenit mai sus, sătmărenilor li s-a cam fâlfâit de chestia asta.

Potrivit celor declarate pentru Sătmăreanul de Anca Petran – preşedintele interimar al filialei judeţene a UNPR Satu Mare -, “nu s-au strâns decât aproximativ 120 de semnături în 5 zile, astfel că această campanie continuă în restul ţării până la atingerea cifrei de 1.000.000 de semnături. Nu pot să îmi explic apatia şi indiferenţa sătmărenilor în legătură cu acest proiect de lege, aş spune că se pare că noi, cei de aici, ne merităm din plin soarta de “adormiţi”. Spun asta pentru că până şi în Sălaj se strâng în medie 500 de semnături pe zi, dar aici în Satu Mare se întâmplă ceva ce e greu de înţeles din moment ce este vorba despre o iniţiativă legislativă care ar fi benefică pentru toţi cei care trăiesc în România”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.