Prefectul confirmă oficial ce scriam noi în 15 iulie

Prefectul de Satu Mare, Radu Giurcă, a confirmat ieri OFICIAL într-o conferinţă de presă ceea ce ziarul online Sătmăreanul.net publica – e adevărat, dintr-o informaţie obţinută “pe surse” – încă în data de 15 iulie, adică în urmă cu o lună şi jumătate (dovada o puteti citi AICI ). Adică prefectul a anunţat drept “noutate” ceea ce mulţi sătmăreni ştiau deja de multişor, respectiv faptul că 12 persoane urmează să fie date afară din Prefectură. Hotărârea de “zburătăcire” pentru cinci (5) dintre persoanele vizate este definitivă de la 1 septembrie, prefectul precizând că ieri “câţiva dintre ei au primit deja preavizele. Luni le vor primi şi cei trei şefi ale oficiilor prefecturale din judeţ, momentan neputându-le comunica preavizele deoarece ei sunt în concediu”. Este vorba despre Emil Petcu (de la Carei), Ovidiu Nica (de la Tăşnad) şi Vasile Ghiran (de la Negreşti Oaş).

Pentru stabilirea celorlalte şapte persoane care vor fi concediate de la Instituţia prefectului Satu Mare, prefectul a anunţat că  s-a format o comisie pentru evaluarea celorlalţi angajaţi “adică acolo unde pe aceeaşi treaptă sunt trei sau patru angajaţi se vor face evaluări. Această evaluare va consta într-un examen scris şi un interviu, iar evaluarea se va produce cândva pe la mijlocul lunii septembrie”. Prin urmare, peste aproximativ două săptămâni vor mai fi trimise la plimbare alte şapte persoane (deşi gurile rele susţin că prefectul şi cei din anturajul său foarte apropiat deja ar avea o ciornă de “listă neagră”, aşa-zisa “evaluare” nefiind decât praf în ochii opiniei publice)

Radu Giurcă a mai explicat pe această temă că reducerea personalului este o consecinţă a ordonanţei guvernamentale referitoare la reducerea cheltuielilor cu 25%. Până în prezent, Instituţia Prefectului avea 52 de angajaţi, dar după restructurare trebuie să rămână numai cu 40 de salariaţi. Spre final, prefectul a mai aruncat o “bombiţă”: “după ce se va termina tot acest proces de restructurare în cadrul Instituţiei Prefectului, vor trebui să urmeze modificări şi la  cele două servicii aflate în subordine, la Paşapoarte şi la Permise”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.