Numai PSD şi PD-L se vor război pentru funcţia de primar la Racşa

Primele alegeri din cea mai “proaspătă” comună a judeţului Satu Mare, Racşa, vor avea loc în data de 12 septembrie 2010. Alegerile vor desemna primul primar din istoria acestei comune (care s-a desprins din comuna Oraşu Nou, care astfel a pierdut aproximativ 2000 de locuitori din totalul iniţial), precum şi componenţa primului Consiliului local.
Potrivit lui Sebastian Domuţ – preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Racşa ? -, pentru funcţia de primar vor candida Toma Betea (PSD) şi Petru Betea (PD-L), iar pentru dobândirea celor 11 funcţii de consilier local intrând în cursă doar 29 de persoane, câte 14 pe listele complete ale PSD şi PD-L plus un candidat din partea PNL.
Întrebat de reporterul ziarului online Sătmăreanul.net cum se va soluţiona din punct de vedere juridic situaţia candidatului PSD Toma Betea care, în prezent, îndeplineşte şi funcţia de primar al comunei Oraşu Nou, juristul Sebastian Domuţ a declarat: “În Constituţie este stipulat dreptul de a alege şi a fi ales în condiţiile legii, iar candidatul Toma Betea a îndeplinit condiţiile legale la depunerea candidaturii. Există o sesizare depusă la Instituţia Prefectului pe tema asta, iar un răspuns va fi formulat argumentat juridic săptămâna viitoare.”
În data de 7 septembrie va avea loc, la Tribunalul Satu Mare, tragerea la sorţi a preşedinţilor (şi a locţiitorilor acestora) de la  cele trei secţii de votare ale comunei Racşa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.