Examen catastrofal pentru sătmărenii care au vrut să fie procurori sau judecători

Dacă vă întrebaţi, din când în când, de ce mirabila Justiţie sătmăreană are destul de mari probleme (şi de personal, şi de profesionalism, dar şi de imagine), un posibil răspuns – e drept, oarecum simplist – îl puteţi avea după ce veţi afla că NUMAI  UN SĂTMĂREAN nu a fost în stare să ia ieri notă de trecere la proba eliminatorie tip grilă pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii. În acest an au fost scoase la concurs 100 de locuri pentru viitori procurori şi 100 de locuri pentru viitori judecători (număr de posturi la nivel naţional).

Pentru a se putea trece de această probă eliminatorie – conform ultimelor modificări ale Regulamentului de organizare a acestui examen, modificări datând din anul 2008 – nota minimă de admitere este 7, ceea ce reprezintă echivalentul a 70 de puncte. Toţi cei 21 de sătmăreni care s-au calificat pentru a da acest examen nu au reuşit, până la urmă, decât să dea… chix. Lista dată ieri publicităţii de Institutul Naţional al Magistraturii stă mărturie în acest sens.

Iniţial, la Tribunalul Satu Mare s-au înscris pentru INM următorii: Dora-Olivia Armaziu, Adrian-Daniel Borota, Claudiu-Cristian Brişcan, Ionuţ-Antonio Bujor, Camelia-Dorina Cherecheş, Mariana Cionca, Mihai Ciorcaş, Flavia-Raluca Feher, Florin-Gabriel Gal, Virgil Haidu, Monika Kegyes, Ana Lazăr, Ramona-Anamaria Maier, Luminiţa-Maria Moldovan, Codruţa-Maria Por, Aura-Diana Sângeorzan, Cristina-Alexandra Sava. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-au înscris pentru INM încă patru sătmăreni: Mitruţ-Dănuţ Ciorba, Octavian-Mihai Costinaş, Radu-Vasile Mirişan şi Andrea Stănică.

Dintre toţi cei menţionaţi, cel mai bine – dacă se poate spune aşa ceva – s-a clasat Monika Kegyes, care a reuşit să obţină 71 de puncte, clasându-se astfel printre cei 72 de candidaţi (la nivel naţional) din 3119 candidaţi.

Un Comentariu la "Examen catastrofal pentru sătmărenii care au vrut să fie procurori sau judecători"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.