De la 1 ianuarie 2011 toate contribuţiile se vor plăti într-un singur cont

De la 1 ianuarie 2011 românii îşi vor putea declara toate impozitele şi contribuţiile pe baza unei declaraţii unice. Iar banii datoraţi statului vor putea fi viraţi într-un singur cont. Este un proiect aflat în lucru la Ministerul Finanţelor, care ar urma să intre în vigoare de anul viitor. Asta dacă, până la iarnă, Guvernul nu…remaniază şi proiectul.

Au stat la cozi zile în şir pentru a intra în legalitate. Este vorba despre românii cu drepturi de autor. Săptămâna viitoare, normele se schimbă. Nu vor mai fi ei, ci angajatorii lor cei care se vor posta în faţa ghişeelor pentru declarare şi plată. Asta până la 1 ianuarie. De anul viitor gata cu birocratia. va exista o singura declaratie pentru toate instituţiile. Şi un singur cont în care se vor plăti impozitele şi contribuţiile sociale.

O declaraţie unică ar salva problema persoanelor fizice autorizate şi a celor cu drepturi de autor. Nu ar mai fi nevoie de cârpeli la o ordonanţă care a pus pe jar o ţară întreagă sau de norme de aplicare, neaplicabile.

Evident, un sistem fiscal integrat înseamnă alţi bani, altă distracţie. Totul în contul cetăţeanului. Deşi sunt fonduri europene care aşteaptă să fie chletuite. Proiectul privind sistemul fiscal integrat va intra in dezbatere saptamanile viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.