Normele de aplicare a OUG 58/2010 vor fi modificate săptămâna viitoare

Guvernul va modifica săptămâna viitoare normele de aplicare a OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente drepturilor de autor, astfel încât angajatorul, nu cetăţeanul, va fi obligat să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile, a declarat  ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

“Un act normativ pentru modificarea ordonanţei de urgenţă şi normelor de aplicare a fost discutat într-o primă lectură miercuri, în şedinţa Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar săptămâna viitoare modificările vor fi adoptate într-o nouă şedinţă a Executivului”, a afirmat Borbely.

Borbely, ministru al Mediului şi vicepreşedinte executiv la UDMR, a afirmat marţi că Uniunea a cerut Guvernului modificarea normelor de aplicare a OUG 58/2010, în sensul ca nu cetăţeanul, ci angajatorul să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile.

Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptată ca principiu şi premierul a cerut ministrului Finanţelor ca, în şedinţa de miercuri, să vină cu aceste propuneri de modificare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că ordonanţa de urgenţă respectivă nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.