Cutremur la Inspectoratul Şcolar ! Adjunctul Mihail Fodor, desfiinţat

Cu începere de la 1 septembrie, toate inspectoratele şcolare judeţene au primit o nouă organigramă, ceea ce a produs mici şi semnificative “cutremure” în instituţiile respective. Potrivit celor declarate azi dimineaţă pentru Sătmărenul.net de către inspectorul şcolar general adjunct Ladislau Konya, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, procesul de reorganizare a dus la desfiinţarea unui post de inspector general adjunct – în cazul de faţă, este vorba despre Mihail Fodor (foto). De asemenea, mulţi dintre inspectorii şcolari nu se simt prea bine, trăind momentan o stresantă stare de incertitudine în legătură cu rămânerrea lor pe actualele funcţii. Cert este că, deocamdată, siguri pe postul lor sunt doar trei şefi: inspectorul general Mariana Popa, inspectorul general adjunct Ladislau Konya şi Sanda Niste (directoarea Casei Corpului Didactic). Fiecare dintre aceştia a fost reconfirmat în funcţie prin delegare de către Ministerul Învăţământului până la data de 31 august 2011 sau până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi.

Schimbări şi la nivelul directorilor de licee şi şcoli

De asemenea, începutul lunii septembrie a adus cu sine şi schimbări de directori şi şcoli generale. Marea majoritate a acestor schimbări au fost determinate de faptul că la data de 31 august a.c. au expirat contractele de management ale directorilor (semnate în urmă cu 4 ani, după concursurile pe post). Este adevărat că – potrivit informaţiei furnizate pentru cititorii ziarului online Sătmăreanul.net de inspectorul de specialitate Mariana Brumboiu – mulţi dintre directori îşi vor păstra funcţiile deoarece vor fi numiţi cu delegaţie pe posturi până la încheierea anului şcolar sau până la organizarea altor concursuri. Dar, declară şeful-adjunct Ladislau Konya, există destule şcoli în care directorii au fost schimbaţi sau au renunţat la funcţie sau sunt buni de pesnsionare. Plus că “mai sunt vreo 15 şcoli cu probleme, dar nu e vorba despre ceva ce nu se poate soluţiona cu bine pentru toată lumea.”
Inspectorul general al ISJ Satu Mare, Mariana Popa, nu a putut fi contactată până în acest moment, ea având treabă la centrul de corectare a testelor din sesiunea a doua de bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.