Puşca şi cureaua lată pentru gâsculiţe şi…

Vânătoarea este, în general, pasiunea unor oameni care mai au ceva bani la teşcherea chiar şi pe criza asta. Dar adevărul este că, odată “prins” de această pasiune, greu de tot te mai poţi lăsa şi, prin urmare, nici măcar Doamna Criză nu poate pune piedici serioase în faţa cuiva care vrea să meargă pe coclauri, cu puşca în spate, în căutarea unui trofeu.

Însă, având în vedere că vânătoarea este o activitate pe care n-o poţi desfăşura de capul tău şi oricum, fiind destul de clar reglementată prin lege, iată că vă punem la curent cu ce, când şi cum se poate vâna.

Adrian Mihoc – tehnician de vânătoare la AJVPS Satu Mare şi secretar al clubului din Negreşti Oaş – oferă cititorilor ziarului online Sătmăreanul informaţii complete. Conform sursei amintite, azi – 1 septembrie – începe noul sezon la gâşte, raţe şi alte păsări de baltă, iar cei mai abraşi vânători au voie să pornească după mistreţi “la goană”. Tot astăzi se dă startul pentru vânarea cerbilor “la selecţie” (adică a cerbilor care prezintă urme de boală, care sunt mai slăbiţi şi prin urmare nu mai au şanse să asigure viitoare generaţii viguroase).

Pe lângă vietăţile menţionate, în actuala perioadă se pot vâna: mistreţi “la pândă” şi cu autorizaţii individuale (până în 15 octombrie), căpriori masculi (până în 15 octombrie), prepeliţe şi porumbei sălbatici (tocmai până hăt în 15 decembrie).

În continuare, din 15 septembrie, cei mai mulţi dintre cei care aleg să se refugieze în natură cu puşca de vânătoare pot să-şi încerce abilităţile şi norocul în doborârea cerbilor.

De la 1 octombrie, potârnichile şi fazanii (din ăia care zboară şi fac supă bună, nu ăia cu două picioare !) pot fi luate la ţintă fără teamă de rigorile legii. “Apoi, de la 1 noiembrie încolo, încep partidele de vânătoare cele mai apreciate, cele la iepuri”, şi-a încheiat Adrian Mihoc informarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.