Protestele sindicatelor fierb la foc prea mititel

Şeful judeţean al CNSLR-Frăţia, Dan Burulea, a făcut în data de 26 august un apel – prin intermediul presei – către liderii de sindicate aparţinătoare acestei confederaţii să facă bine să se adune în şedinţă de stat-major în data de 30 august ca să se pună la cale viitoarele proteste împotriva măsurilor nepopulare luate de guvern.

Chemarea la sfat nu a fost, vai !, luată în seamă decât de 3 (trei!!) lideri sindicali care, punctuali, la ora 9 dimineaţa erau in biroul lui Dan Burulea. Aceştia au fost: preşedintele sindicatului “Sanitas”,Aurelia Pop, secondată de Dorel Postolache de la sindicatul “Silvania Forest” şi de Szabo Laszlo de la sindicatul “Asociaţia Solidaritatea”.

În rest, cam toţi ceilalţi şefi de sindicate judeţene afiliate la CNSL-Fraţia au lipsit – mai mult sau mai puţin motivat – de la şedinţa de pregătire a luptei sindicale la care au fost convocaţi. Poate nu este lipsit de interes să prezentăm şi lista acestora, o înşiruire semnificativ mai lungă decât precedenta:

– Vasile Tuns, din partea sindicatului din minunata noastră administraţie locală

– Gavril Cuzdriorean, liderul sindical (încă) al finanţiştilor

– Melania Oşan, şefa sindicatului APASERV

– Adrian Terner, preşedintele sindicatuluiu angajaţilor din ROMTELECOM

– Sorin Negru – liderul sindical de la COMAT

Cei patru sindicalişti care, totuşi, s-au întâlnit ieri, “şi-au manifestat nemulţumirea tot mai profundă faţă de incapacitatea guvernului de a dialoga şi faţă de cruzimea cu care trece, prin toate măsurile aberante pe care le-a luat şi mai are în plan să ia, la distrugerea unor întregi categorii sociale. În urma discuţiilor noastre, am decis ca, într-o primă fază, să aşteptăm până pe 15 septembrie să primim sprijinul efectiv pe care-l sperăm de la nivelul federaţiilor, apoi vom trece la proteste concrete pentru care vom şti să pretindem răspunsuri mulţumitoare concrete pentru că altfel nu se mai poate” (potrivit declaraţiei liderului CNSLR-Frăţia, Dan Burulea).

La Satu Mare, în aceste condiţii, se pare că doritele proteste sindicale se “coc” mult prea încep şi cu prea puţini. Dar de eventualele rezultate bune or să vrea toţi să se bucure, chiar şi cei care au chiulit azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.