Poliţişti rutieri la vânătoare de soiuri “speciale” de iepuri

Vânătoarea ajunge să fie o pasiune uneori atât de tiranică încât provoacă destul de multe persoane să nu se lase impresionate de faptul că, în această perioadă a anului, există specii de animale a căror doborâre este strict interzisă. Şi atunci acele persoane se dedulcesc la ispita periculoasă a braconajului. Săptmămâna trecută, careianul Viorel Gurzău a fost “ochit” taman în timp ce exersa această experienţă a … animalului interzis şi folosind o armă de calibrul 5,6 mm pe care n-ar fi avut voie să o folosească decât pentru a-şi dovedi îndemânarea la tragerile din poligon, nu de prin păduri.
Abia au trecut câteva zile şi, în noaptea de 28/29 august, tot un careian – Robert Pongracz – a fost prins că a fost la un braconaj discret. Ineditul acestui caz nu constă în ceea ce a făcut careianul, ci în faptul că el a fost depistat de … poliţişti rutieri ! Aceştia erau tot la un soi de vânătoare, care este specificul muncii lor. Şi, pe la ora 1 a nopţii pomenite, le-a ieşit în cale coborând la vale o maşină de teren înnoroiată până-n vârful capotei. “Cam suspect arată gipanul ăsta !”, or fi gândit poliţiştii – aşa că l-au oprit. Au văzut şoferul, au văzut un mic reflector de mare putere şi au văzut o armă de vânătoare. Imediat după aceea au văzut 6 iepuri ucişi. Erau iepuri dintr-un soi “special” – fix din ăia interzişi a fi vânaţi în această perioadă.

După aceste rapide constatări, a fost dusă maşina – cu Robert Pongracz cu tot – la sediul de poliţie şi s-au început cercetările obişnuite pentru întocmirea actelor într-un dosar obişnuit de braconaj. Plus că s-au confiscat maşina şi arma (pentru care omul avcea permis de vânătoare obţinut în urmă cu aproximativ doi ani) pe motiv că au fost folosite la comiterea infracţiunii de care l-au acuzat pe careian. De asemenea mai menţionăm faptul că, în afara sezonului legal, cuantumul de despăgubire pentru fiecare urecheat ucis este de 300 de euro.

Un Comentariu la "Poliţişti rutieri la vânătoare de soiuri “speciale” de iepuri"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.