N-avem multe da’ avem beţivi cu grămada

Aproape la orice sfârşit de săptămână – începând de vineri seara, de regulă -, multe dintre apelurile de urgenţă vizează “necesitatea” interveţiei maşinilor Salvării pentru “colectarea” în condiţii civilizate a celor care beau peste măsură şi nu-i mai ajută mintea şi picioarele să ajungă cu bine la locurile de parcare legale de la domiciliu. Un astfel de apel a fost făcut şi în noaptea de 27/28 august, cu puţine minute înainte de ora 1, când un şofer nocturn şi-a oprit maşina şi a sesizat Serviciul de Ambulanţă că în dreptul casei de pe strada Petofi nr. 26 un bărbat e prăbuşit la pământ, inconştient.

Până a dat toate detaliile, în acelaşi loc a mai oprit o maşină, ocupanţii ei având aceeaşi intenţie, adică de a anunţa Salvarea. Bărbatul întins pe caldarâm începuse şi el să mişte haotic din picioare.  După aproximativ 20 de minute a sosit şi un echipaj medical, medicul constatând că omul pentru care fusese solicitată ambulanţa era în pragul unei come alcoolice. “E a cincea intervenţie în noaptea asta numai pentru persoane care au consumat mai mult alcool decât puteau duce. E adevărat că nici nu-i putem lăsa în plata Domnului, dar nu pot să nu mă gândesc că poate chiar acum există cineva într-adevăr grav bolnav care are nevoie de intervenţia noastră cât mai repede”, a declarat asistenta de pe maşina Salvării care venise la faţa locului.
După primele verificări elementare – puls, respiraţie -, omul “lovit în aripă” a fost urcat pe targă, cu ajutorul persoanelor care s-au îngrijorat pentru soarta sa, urcat în ambulanţă şi transportat la spital.

Un Comentariu la "N-avem multe da’ avem beţivi cu grămada"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.