Valoarea de piaţă a Facebook o depăşeşte pe cea a Yahoo

Acţiunile Facebook sunt tranzcţionate la cel mult 76 de dolari pe unitate, investitorii făcând eforturi să pună mâna pe pachete cât mai consistente înainte de o eventuală ofertă publică iniţială.

Analiştii anticipează că listarea Facebook la bursă va fi cea mai mare ofertă publică iniţială din sectorul IT de la cea efectuată de Google în 2004, de 1,67 miliarde de dolari.

Companiile care au adus recent inovaţii în online, precum Facebook sau Twitter, întârzie ofertele publice iniţiale deoarece percep situaţia actuală de pe pieţele financiare drept o perioadă slabă.

Facebook, companie susţinută de mai multe de firme de capital de risc şi fonduri de investiţii şi controlată de Mark Zuckerberg, a sugerat că se va lista la bursă cel mai devreme în anul 2012. Angajaţii şi acţionarii sunt însă liberi să-şi vândă participaţiile înainte de oferta publică dacă vor rapid lichidităţi şi consideră că pot obţine un preţ bun.

Astfel, investitorii care vor să cumpere devreme pentru a profita de creşterile în valoare care vor surveni, cel mai probabil, listării la bursă beneficiază de oportunităţi de a intra în acţionariat dacă fac oferte suficient de tentante angajaţilor sau altor actuali acţionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.