Punct temporar de trecere a frontierei la Oar cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei

Un punct temporar de trecere a frontierei va fi deschis vineri, 20 august, între localităţile Oar (judeţul Satu Mare) şi Csenger (Ungaria) cu ocazia Zilei Naţionale a Ungariei şi a Târgului “Sf. Zsigmond”.
La solicitarea Primăriei Csenger (Ungaria), cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, din data de 20 august a.c., ora 07.00 până în data de 21 august a.c., ora 01.00 se va deschide temporar un punct de trecere a frontierei între localităţile Csenger (Ungaria) şi Oar (România).

Deschiderea punctului de trecere a frontierei temporar de la Oar se va face pentru a oferi cetăţenilor români şi maghiari din cele două localităţi şi din localităţile apropiate posibilitatea de a se reîntâlni şi de a-şi îmbunătăţi tradiţionalele legături prin participarea la manifestările organizate pe teritoriul statului maghiar cu prilejul Zilei Naţionale a Ungariei şi a Târgului “Sf. Zsigmond”.
Trecerea frontierei româno-maghiare se va putea face în baza unui document de călătorie valabil – carte de identitate sau paşaport – de către cetăţenii care vor lua parte la aceste manifestări. Cetăţenii terţi sunt îndrumaţi către celelalte puncte de frontieră româno-maghiare (PTF Urziceni, PTF Petea). Din partea autorităţilor de frontieră sătmărene, controlul va fi efectuat de către poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Petea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.