Punct temporar de trecere a frontierei la Horea

La solicitarea autorităţilor publice române şi maghiare, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, din data de 21 august a.c., ora 13.00 până în data de 22 august a.c., ora 02.00 se va deschide temporar un punct de trecere a frontierei între localităţile Omboly (Ungaria) şi Horea (România).

Scopul deschiderii acestui PTF temporar este facilitarea accesului cetăţenilor din Horea şi localităţile apropiate la manifestările organizate de către autorităţile maghiare în localitatea Omboly în data de 21 august a.c.

În cadrul unei întrevederi de frontieră dintre poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei şi Berveni cu autorităţile maghiare s-a stabilit ca în ziua respectivă controlul de frontieră să fie efectuat pe teritoriul maghiar atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din România.

Trecerea frontierei româno-maghiare se va putea face în baza unui document de călătorie valabil – carte de identitate sau paşaport – de către cetăţeni aparţinând statelor membre U.E. Cetăţenii terţi sunt îndrumaţi către celelalte puncte de frontieră româno-maghiare (PTF Urziceni, PTF Petea). Din partea autorităţilor de frontieră sătmărene, controlul va fi efectuat de către poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.