De ce ai nevoie pentru a începe o afacere cu gunoi?

“În aceste zile, piaţa e a celui care reuşeşte să colecteze gunoiul. De la cel care scormoneşte în gunoi şi poate câştiga o mie de lei pe lună şi până la marii colectori, cei care adună 100-150 de tone de PET pe lună. Tot ce le trebuie pentru a începe o astfel de afacere este o platformă betonată de 300 mp şi o presă de 12.000-15.000 de euro”, spune Alina Stăncescu, directorul general Esox Caracal, companie ce se ocupă cu reciclarea PET-urilor.

Potrivit acesteia business-ul cu gunoiul este unul profitabil, iar afacerea de colector este una foarte bună. Acest lucru este susţinut de Camelia Chirilă, care din anul 2000 se ocupă de colectarea deşeurilor.

Primul camion pe care l-a transportat a fost către Vrancart Adjud unde, pentru cele 40 de tone colectate, a primit un pic peste cinci mii de lei. “Ne-am achitat datoriile şi am mers mai departe. Am mai cumpărat maşini pe care seara le reparam, iar dimineaţa le trimiteam pe drum”, îşi aminteşte ea cu nostalgie.

În prezent, Cami Comexim colectează lunar 1.500 de tone de hârtie şi carton pe care le transportă atât în ţară, cât şi la export în Germania.

“Cumpărăm hârtia cu 10-35 de bani kilogramul şi o vindem cu 45 către reciclatori precum Vrancart şi Petrocart, iar cele trei-patru tone de PET-uri pe care le colectăm lunar le cumpărăm cu 0,35 lei pe kilogram şi le vindem cu 0,85 lei la Buzău”, precizează patroana companiei cu afaceri anuale de peste 1,7 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.