1.800 euro pentru un permis fals

Duminică, 08 august a.c., în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară George Marian M., în vârstă de 22 de ani, din municipiul Roman, judeţul Neamţ. Tânărul conducea un autoturism marca Fiat înmatriculat în străinătate. La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în ţară, George Marian M. a prezentat şi permisul de conducere pe care era trecută data eliberării ca fiind octombrie 2008, iar autorităţile emitente din Marea Britanie. Însă poliţistul de frontieră care a verificat documentele tânărului a constatat că permisul de conducere nu este autentic. S-au făcut verificări şi s-a constatat că pe numele lui George Marian M. autorităţile române nu au eliberat permis de conducere.
În cele din urmă George M. a declarat poliţiştilor de frontieră că în timp ce se afla în Italia a obţinut permisul de conducere de la nişte cetăţeni români de etnie rromă, plătind în schimb suma de 1.800 de euro.
Persoanei i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis.
Documentul fals prezentat la controlul de frontieră a fost ridicat pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.