Frunza buclucaşă a Elenei Udrea

Elena Udrea pare urmărită de ghinion: după ce că are probleme serioase de copyright cu fostul brand turistic, ”România, land of choice”, iată că şi noul logo e tot de furat, de această dată de la o companie britanică.

Noul afiş publicitar al turismului românesc, parte a unei campanii uriaşe, de peste 70 de milioane de euro, este un plagiat ordinar după cel al unei companii britanice de transport. Descoperirea aparţine blogerilor români şi poate fi văzută, spre exemplu, aici. Practic, celebra, de acum, frunză mioritică este absolut identică cu cea utilizată de compania Change Transport. Deocamdată, după cum sesizează ”Jurnalul naţional” de azi, ministerul Elenei Udrea nu a rezolvat problema copyrightului pentru fosta campanie publicitară, ”Land of choice”, al cărei slogan fusese înscris la OSIM de către un ieşean, iar acesta îşi cere acum drepturile.

Peste toate cele, campania ministerului a fost un fiasco total: potrivit cifrelor oficiale, oferite de deputatul PSD Mugurel Surupăceanu într-un comunicat remis Inpolitics, anul trecut, după aventura ”Land of choice”, România a avut sensibil mai puţini turişti decît în anii precedenţi.  ”Originala alegere a brandului de milioane de euro n-ar fi nici ea o problemă, după cum n-ar fi nici grădinile carpatice pe care le avem noi … şi încă şase ţări, dacă turiştii s-ar lăsa totuşi ademeniţi şi şi-ar face apariţia. Din păcate, datele statistice arată că numărul acestora scade văzând cu ochii de la numirea în funcţie a Elenei Udrea încoace. Paradoxal, deşi capacitatea de cazare a turiştilor a fost într-o continuă creştere din 2007 până în 2009, numărul acestora s-a dezumflat alert. Conform Breviarului întocmit de Institutul Naţional de Statistică, anul 2007 a adus 1.550.957 de turişti, 2008 doar 1.465.891 de turişti, iar 2009 (anul campaniei „Romania Land of Choice”) impresionanta cifră de 1.275.590. Este vorba numai de turiştii străini, dar graficul celor autohtoni urmează aceeaşi curbă descendentă. Concluzia: campania „Romania Land of Choice” a fost sublimă, însă efectul a lipsit cu desăvârşire” atrage atenţia deputatul PSD.

Iată şi frunza buclucaşă:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.