Al treilea pod peste Someş, faza parţială pe hârtie

Azi 21 iulie a.c., în cadrul şedinţei comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism a Municipiului Satu Mare – comisie condusă de primarul Iuliu Ilyes – au fost discutate (nu foarte aprins) şi analizate un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) şi patru cereri pentru certificat de urbanism.
În urma studierii documentaţiilor, şedinta s-a terminat relativ repede cu următoarele concluzii:
– s-a dat aviz favorabil  Planului Urbanistic Zonal referitor la cel de-al treilea pod peste râul Someş (mai exact, este vorba de capătul de pod care va începe pe Str. Ştrandului), documentaţie întocmită de S.C. IPTANA S.A. Bucureşti. Lucrurile sunt încă în curs de clarificare şi documentare în ceea ce priveşte cealaltă parte a viitorului pod, atât de necesar pentru fluidizarea circulaţiei din municipiul Satu Mare.
– au fost aprobate 3 certificate de urbanism: pentru o mansardare a unei case situată pe str. Andrei Muresan nr.4, pentru construirea unui sediu de firmă şi a unei spălătorii auto automată pe Drumul Careiului f.n. şi pentru construirea unei case de rugăciuni (aparţinând cultului adventist) pe str. Marsilia nr.10.
Nu a primit aviz favorabil solicitarea privind certificatul de urbanism pentru amenajarea unui drum agricol pentru acces la terenuri private, deoarece respectiva cale de servitute este situată în extravilanul Municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.