Şeful ANAF recunoaşte că se ia şpagă

Blejnar susţine că va face restructurări în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi va îndepărta angajaţii corupţi. “Trebuie să facem o restructurare şi o reorganizare în ceea ce priveşte administraţiile fiscale. Am constatat că în multe administraţii fiscale, costul colectării este foarte mare. Foarte multe resurse cheltuite pentru milionul de venituri aduse. Al doilea criteriu este cel geografic. Am constat situaţii hilare în care în anumite localităţi sunt două administraţii fiscale pe aceaşi stradă”, a spus Blejnar.

De asemnea, acesta s-a declarat nemlţumit de “calitatea morală” a multora din angajaţii Gărzii Financiare. “Nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare. Cu ocazia acestor restructurări, vreau să le trag un semnal foarte serios tuturor că vor urma disponibilizări”, susţine şeful Fiscului. Întrebat ce înseamnă “calitatea morală” în enunţul anterior, Blejnar a răspuns franc: “Iau şpagă!”.

Blejnar spune că identificarea celor corupţi cade în sarcina Parchetului şi că a trecut prin situaţii neplăcute când şi-a văzut subalternii anchetaţi. “În ultimele două sau trei luni de zile am avut nişte incidente neplăcute pentru un orice conducător de instituţie. Când sunt reţinuţi doi, trei, cinci sau şase lucrători, nu este un lucru pozitiv. Pornind de la această logică, cred că există oameni, atât în Garda Financiară, cât şi în alte instituţii, care nu îşi fac treaba”, a încheiat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.