Fraieriţi de o agenţie de modele

Au plătit 800 de lei pentru un album foto cu speranţa că vor fi promovaţi la diferite agenţii de Modeling din ţară şi din străinătate, pe baza unui contract pe care nu l-au citit. Este cazul a 3 sătmăreni care au fost şantajaţi de reprezentanţii firmei Pink Models  cu sediul în Iaşi şi  cu punct de lucru în Satu Mare. După ce erau opriţi pe stradă de către diferiţi indivizi, tinerii sau chiar mămicile dornice să îşi promoveze pruncii în agenţii de modă, semnau în grabă contractul fără să îl citească, la presiunile reprezentanţilor firmei. Abia acasă costatau că de fapt au dat aproximativ 800 de lei doar pentru un album foto, deoarece în contract nu era specificat că firma se obligă să promoveze imaginea persoanelor respective.

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat verificările şi au constat că în contract era menţionat ca persoanele să plătească 50 de lei taxa de înscriere şi alţi 195 de euro fără TVA pentru realizarea albumului, bani care trebuiau plătiţi în termen de 30 de zile de la semnarea contractului, indiferent dacă albumul de poze erau sau nu realizat. Potrivit Dir. Coord. Adj. Al CJPC, Valentin Breban, conducerea firmei cu punct de lucru în Satu Mare pe strada Corneliu Coposu a fost amendată cu 5000 de lei, sau 1000 de lei în 48 de ore.

La două dintre persoanele care au depus reclamaţie le-au fost restituiţi banii, iar la a treia i s-a reziliat contractul.Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului recomandă sătmărenilor să citească contractele înainte de a le semna, pentru a nu cădea în astfel de capcane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.