Proiect transfrontalier. Cinci localități implicate (Foto)

op

Comuna Odoreu, în parteneriat cu Asociaţia Pompierilor Voluntari din Tyukod (Ungaria), rescpectiv cu comunele Halmeu, Viile Satu Mare și Păulești derulează proiectul ROHU80 JOINTRESCUE „CENTRU TRANSFRONTALIER INTEGRAT PENTRU MONITORIZAREA, PREVENIREA RISCURILOR ȘI MANAGEMENTUL DEZASTRELOR“, finanţat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România-Ungaria, având un buget total de 1.040.800 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 884.680 EUR.

La conferinta de deschidere a proiectului, care a avut loc azi, 13 iunie la Primaria din Odoreu au participat: primarul localitatii gazda, Dumitru Pop, primarii localitatilor implicate in proiect.

Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unor investiții transfrontaliere în vederea gestionării riscurilor specifice, asigurarea evitării dezastrelor și dezvoltarea sistemelor de gestionare a dezastrelor.

In cadrul proiectului se vor achizitiona echipamente, autospeciale de pompieri pentru fiecare partener în parte, sisteme de alarmare și protecție civilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.