Satu Mare se trezește. Vezi cum s-a desfășurat protestul împotriva situației grave de la UPU Satu Mare (foto si video)

În această seară (27.11.216) am putea spune, cu riscul de a fi acuzați de patetism, că la Satu Mare a reînăscut spiritul civic autentic. În ciuda ploii care început de dimineață, aproximativ 200 de sătmăreni s-au adunat în această seară în fața Unității de Primire a Urgențelor Satu Mare pentru a protesta împotriva condițiilor uneori inumane în care sunt tratați anumiți pacienți de către o parte din medici. Acțiunea de protest a început la ora 18.00. Debușeul care a declanșat  această acțiune a fost cazul tânărului de 31 de ani care a decedat vineri (25 noiembrie) seara la spital și despre care Sătmăreanul a scris aici.

Dacă la început s-au adunat doar câteva zeci de persoane, în doar câteva minute acestora li s-au alăturat tot mai mulți sătmăreni. Protestatarii au purtat măști medicale pe care erau trecute mesaje împotriva situației în care se află sistemului sanitar sătmărean. Cei prezenți au aprins candele în memoria tânărului decedat vineri, dar și în memoria celor care au murit la spital în urma neglijenței cadrelor medicale.

Pe lângă modul extrem de civilizat în care s-a desfășurat protestul, sătmărenii prezenți au arătat că sunt capabili să iasă în stradă atunci când simt că le sunt lezate drepturile lucru care, credem noi, ar trebui să lea dea serios de gândit tuturor factorilor de decizie ai județului.

protest_upu-sm-01 protest_upu-sm-02 protest_upu-sm-03 protest_upu-sm-04 protest_upu-sm-05 protest_upu-sm-06 protest_upu-sm-07 protest_upu-sm-08 protest_upu-sm-09 protest_upu-sm-10 protest_upu-sm-11 protest_upu-sm-12 protest_upu-sm-13 protest_upu-sm-14 protest_upu-sm-15 protest_upu-sm-17 protest_upu-sm-18 protest_upu-sm-19 protest_upu-sm-22 protest_upu-sm-23

Un Comentariu la "Satu Mare se trezește. Vezi cum s-a desfășurat protestul împotriva situației grave de la UPU Satu Mare (foto si video)"

  1. Pingback: Adpres Media - Adpres.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.