Ioan Socolan despre LIDL: „Ar obtura imaginea bisericii” (Video)

Biserica nu este împotriva investiției celor de la LIDL, însă, potrivit protopopului de Satu Mare, Ioan Socolan, poziționarea magazinul „ar obtura imaginea bisericii”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu presa ce a avut loc azi, 2 august, lângă Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”de la cap Pod Golescu.

Alături de Socolan au mai participat și părinții Vălean și Gabriel Gorgan, respectiv o mână de credincioși chemați de la mai multe biserici care s-au declarat împotriva acestei investiții care era prevăzut să aibă loc în vecinătatea bisericii, pe Drumul Careiului. Mai mult decât atât, la un moment dat câțiva credincioși s-au luat la ceartă cu un bărbat care și-a exprimar părerea în favoarea investiției.

„Vreau să vă spun că Biserica nu este împotriva investiției Primăriei sau a magazinului LIDL, ci suntem în dezacord cu locul ales de către ei. Dumnealor ne propun o variantă de amplasare a magazinului cu spatele spre biserică. Pentru noi este chiar inoportună această așezare a magazinului LIDL aici, așa. De ce? Pentru că ar obtura imaginea bisericii … Noi am propus o altă variantă, amplasarea magazinului cu spatele pe Dunării. Este o poziţie din punctul nostru de vedere foarte oportună. Reprezentanţii magazinului LIDL vorbesc de preţuri uriaşe pentru a se repoziţiona magazinul. Păi încă nu s-a investit nimic aici, la fel de bine se pot face toate lucrările şi acolo precum şi aici”, spune protopopul Ioan Socolan.

De asemenea, acesta a subliniat și faptul că se dorește o colaborare foarte bună între Biserică și magazin. „Ne oferim toată disponibilitatea și vom face și noi locuri de parcare pe care să-l folosească oamenii, credincioșii. Nu contează dacă vin la biserică, că vin la magazin”, a mai adăugat Socolan.
În luarea de cuvânt părintele Gabriel Gorgan s-a declarat și el în favoarea acestei investiții dar și-a exprimat dorința ca reprezentanții companiei să gândească o repoziționare a magazinului.

„Nu dorim să ne opunem în fața unei investiții care generează locuri de muncă pentru oraș, vrem și noi un oraș mai frumos, mai curat, mai prosper. Dar în același timp ne gândim și ne întrebăm ce se va întâmpla în spatele acestui magazin folosit de multe ori ca spațiu de depozitare pentru ambalaje, mărfuri nevândute, aparate de aer condiționat, etc.”, spune Gorgan.

La un moment dat, un bărbat care a stat până atunci mai la o parte i-a întrebat pe enoriașii prezenți la întâlnire de ce nu doresc să vină acest investitor, având în vedere că magazinul ar deservi trei cartiere? Omul a fost imediat „atacat” de cei prezenți, fiind făcut „agitator”.

Vă reamintim că la ședința de săptămâna trecută joi, 29 iulie, a Consiliului Local Satu Mare, aleșii municipali au respins proiectul prin care LIDL ar fi dorit să construiască un spațiu comercial pe Drumul Careiului din Satu Mare, în imediata vecinătate a Bisericii Ortodoxe de la cap Pod Golescu, „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.
Pentru mai multe detalii cu privire la acest subiect dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2016/07/28/al-doilea-magazin-lidl-satu-mare-ar-putea-sa-nu-mai-fie-deschis/

http://www.satmareanul.net/2016/07/28/vezi-ce-spune-kereskenyi-gabor-despre-investitia-lidl-video/

Biserica1

Biserica3

Biserica4

Biserica6

Biserica7

 

2 Comentarii la "Ioan Socolan despre LIDL: „Ar obtura imaginea bisericii” (Video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.