Al doilea magazin LIDL Satu Mare ar putea să nu mai fie deschis

LIDL1

LIDL2

În cadrul ședinței de astăzi, 28 iulie, consilierii municipali au respins proiectul prin care LIDL ar fi dorit să construiască un spațiu comercial pe Drumul Careiului din Satu Mare, în imediata vecinătate a Bisericii Ortodoxe de la cap Pod Golescu, „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Așa cum era de așteptat, cel mai discutat proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de azi a fost cel cu privire la aprobarea Planul Urbanistic Zonal pentru construirea supermarket-ului LIDL.

În urma discuțiilor avute, consilierii PSD și ALDE au propus o amânare, argumentându-și poziția prin faptul că doresc să dea posibilitatea reprezentanților bisericii și celor de la LIDL să se așeze la masă și să se înțeleagă cu privire la poziționarea magazinului.

La rândul său, și consilierul Magyar Lorand a propus amânarea proiectului de hotărâre până va fi găsită o soluție care să fie adoptată de toți.

Cu toate acestea, consilierul UDMR Maskulik Csaba a subliniat faptul că investitorul nu își va modifica poziția și, dacă nu i se permite să construiască va renunța la proiectul de la Satu Mare.

Prezent la ședința de azi, reprezentantul LIDL, Cosmin Man, a subliniat faptul că propunerea companiei pe care o reprezintă de a construi un magazin la Satu Mare este întemeiată și ar aduce beneficii importante de ambele părți. Însă, Man a declarat că dacă propunerea companiei nu va fi aprobată „România este o țară mare, avem unde să investim”.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe, prin protopopul Ioan Socolan și părintele Vălean susțin că s-a propus un dialog între cele două părți, dar acesta nu a mai avut loc niciodată. Intervenind cu privire la acest aspect, Man a declarat că au avut loc mai multe întâlniri și discuții.

După discuții îndelungate s-a trecut la vot. Este important de precizat faptul că, pentru ca proiectul să treacă era nevoie de 12 voturi „pentru”, însă șase consilieri au lipsit de la ședința de azi.

În urma exprimării votului, 11 consilieri au votat „pentru” (UDMR și PNL), au fost înregistrate șase „abțineri” (PSD și ALDE), și niciun vot „împotrivă”, astfel că proiectul a căzut.

Cu toate acestea, încă nu se știe dacă LIDL va renunța la proiect. La ieșirea din sala de ședințe Cosmin Man nu a dorit să facă declarații.
După ședința de Consiliu Local primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gbor a declarat că va discuta atât cu LIDL cât și cu Biserica Ortodoxă pentru a găsi o soluție pentru ca acest investitor să nu plece din Satu Mare.

6 Comentarii la "Al doilea magazin LIDL Satu Mare ar putea să nu mai fie deschis"

  1. Pingback: Ioan Socolan despre LIDL: „Ar obtura imaginea bisericii” (Video) | Satmareanul | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.