Ce spune Dorel Coica despre greva de la Transurban (Foto&video)

Dorel Coica

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 2 iunie, Dorel Coica i-a criticat pe contracandidații săi la Primăria municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor (UDMR) și Adrian Ștef (ALDE), care au mers la Transurban să aplaneze conflictul de muncă creat în sânul societății de transport persoane. Edilul susține că angajații Transurban au fost instigați de liderii sindicatului de acolo care, potrivit primarului, sunt oamenii lui Kereskenyi.

„După informațiile mele, majoritatea liderilor de acolo care sunt din echipa lui Kereskenyi i-au instigat pe oameni dimineață să blocheze ieșitul pe traseu. Ieri (1 iunie) nu au dat semne că vor face acest lucru, astăzi au dat semne. Și vă spun și motivația. În primul rând știau că astăzi câteva licee au ultimul sunat și vin foarte mulți părinți cu copiii din teritoriu și în principiu parchează pe raza municipiului Satu Mare. Orașul este aglomerat. Au profitat de sfaturile echipei lui Kereskenyi și au declanșat această grevă generală. Domnul Kereskenyi nu se aștepta ca domnul Ștef, care era informat, să fie primul la fața locului. Dânsul s-a dus, a încercat să sune cu voce tare din mijlocul mulțimii, să vorbească cu prefectul, să vorbească cu primarul, ca să arate că dânsul este salvatorul Transurbanului.

Acum hai să facem o paralelă legată de Ștef. Pe Ștef astăzi l-a lovit grija Transurbanului, când s-a declanșat acest conflict de muncă. Dar în momentul când Ștef a licitat liniile interjudețene, mai bine zis a închiriat liniile interjudețene, de ce nu i-a chemat la masă și pe cei de la Transurban, știind că ei asigură transportul în municipiul Satu Mare? Deci el a făcut tot de capul lui, a închiriat cum a vrut, la cine a vrut și i-a favorizat pe cei care fac transportul interjudețean să fure și din clienții Transurbanului”, a declarat primarul Dorel Coica.

Edilul spune că l-a un moment dat, candidații ALDE și UDMR la Primăria Satu Mare au început să se certe.

„La un moment dat, între cei doi s-a iscat un scandal. Kereskenyi l-a întrebat pe Ștef: În ce calitate ești tu aicea că Consiliul Județean nu are nici o treabă cu Transurbanul? Ștef l-a acuzat pe Kereskenyi că își face campanie electorală pe suferința cetățenilor. Probabil că ei doi, în tandemul ăsta nociv care s-a format, au crezut că o să-i scadă sufragiile primarului, dar s-au înșelat, pentru că nu primarul răspunde de Transurban, ci Consiliul Local. Transurbanul este o instituție subordonată Consiliului Local. În cele din urmă, cei din conducerea Transurbanului au convenit să convoace Consiliul de Administrație și să convoace un Consiliu Local care să decidă creșterea salariilor așa cum doresc muncitorii”, a declarat Dorel Coica.

2 Comentarii la "Ce spune Dorel Coica despre greva de la Transurban (Foto&video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.