Ce spune Ambulanţa Satu Mare despre cazul femeii căzute lângă Spitalul Judeţean

pacienta2

Cazul femeii căzute marți, 5 ianuarie pe o alee din parcul aflat în vecinătatea Spitalului Județean Satu Mare a născut un val de discuţii, subiectul, prezentat în exclusivitate de ziarul nostru, fiind preluat atât de posturile naţionale de televiziune cât şi de presa naţională scrisă.

Pentru a transporta femeia căzută pe alee a fost nevoie de intervenția ambulanțierilor, cu toate că Urgențele Spitalului Județean erau la doar doi pași de locul incidentului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU), Constantin Demian ne-a declarat marți că „noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întâmplă lângă spital, îi mai preluăm. Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare atunci trebuie să intervină ambulanța. Astea sunt procedurile”.

Astăzi, 6 ianuarie, Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare ne-a transmis un comunicat de presă în care face precizări în ceea ce privește intervenția unui echipaj din partea instituției.

În continuare vă prezentăm integral comunicatul de presă remis de SJA Satu Mare:

„Având în vedere discuțiile din presa națională de ieri 05.01.2016 în legătură cu cazul unei paciente căzute în strada la 50 m în fața Spitalului Județean Satu Mare, în fața farmaciei Catena (str. Ravensburg) Ambulanța Satu Mare vă comunică următoarele:

-la orele 12:22:55 se apeleaza 112 pentru o persoană inconștientă căzută pe aleea pietonala din fața farmaciei Catena vis-a-vis de Spitalul Județean;

-la ora 12:27:32 este alocat un echipaj cu asistent medical tocmai eliberat din UPU în urma predării unui caz;

-la ora 12:28 echipajul cu asistent preia pacienta căzută și o transportă pe targă în UPU unde este preluată de personalul spitalului.

Mentionăm că pacienta era conștientă, stabilă hemodinamic și respirator. În momentul solicitării afirmăm că toate echipajele SAJ erau în misiune iar cazul a fost preluat de primul echipaj eliberat la UPU”.

Mai multe informații cu privire la acest caz puteși citi dând click pe următorul link:

http://www.satmareanul.net/2016/01/05/cum-poti-sa-mori-la-doi-pasi-de-unitatea-de-primire-a-urgentelor-satu-mare-foto/

Un Comentariu la "Ce spune Ambulanţa Satu Mare despre cazul femeii căzute lângă Spitalul Judeţean"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.