Cum poți să mori la doi pași de Unitatea de Primire a Urgențelor Satu Mare (Foto)

pacienta1

pacienta2

Potrivit zicalei „până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții”, procedurile extrem de stufoase din domeniul sanitar erau cât pe ce să provoace azi, 5 ianuarie o adevărată tragedie la Satu Mare.

Este vorba despre o femeie a căzut și a stat aproape 20 de minute în zăpadă, la câteva zeci de metri de intrarea la Urgențele Spitalului Județean Satu Mare, pe una dintre aleile parcului din vecinătate, până ce a fost preluată de ambulanțieri și dusă la … Urgențe.

Nimeni nu știe cum a căzut femeia, dacă s-a împiedicat sau i s-a făcut rău. Cert este însă că victima a stat minute în șir în zăpadă, până ce a fost preluată de un echipaj de la Ambulanță.

O persoană care a văzut-o pe femeie zăcând în zăpadă a intrat la Urgențe să ceară ajutor. Mirarea a fost cu atât mai mare cu cât personalul de acolo i-a cerut să sune la Ambulanță, spunând că doar ei pot să intervină în asemenea cazuri.

În cele din urmă, cei de la Ambulanță au venit la fața locului iar echipajul a preluat victima și a dus-o la Urgențe.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian spune că „noi nu putem să ieșim cu tărgile pe stradă. Dacă se întâmplă lângă spital, îi mai preluăm.

Dar dacă este la o distanță mai mare de intrare atunci trebuie să intervină ambulanța. Astea sunt procedurile”.

13 Comentarii la "Cum poți să mori la doi pași de Unitatea de Primire a Urgențelor Satu Mare (Foto)"

 1. Pingback: La un pas de moarte după ce i s-a facut rău chiar lângă Spitalul Județean Satu Mare. De ce medicii NU au intervenit - Vocea Transilvaniei

 2. Pingback: O femeie a zăcut în zăpadă 20 de minute, în apropierea Spitalului. Medicii au așteptat să vină Salvarea să o aducă | ExpresMagazin

 3. Pingback: Poți să mori la poarta spitalului. O femeie a zăcut în zăpadă lângă Unitatea de Primiri Urgențe - Someșeanul.ro

 4. Paul   5 ianuarie 2016 at 11:52 pm

  Si ptr toate aceste servicii de „calitate” fiecare din noi este obligat sa plateasca C.A.S.. asta ca sa fii si mort si cu banii luati. Rusineeee!

  Răspunde
 5. ina   6 ianuarie 2016 at 8:44 am

  sa le fie rusine celor de la upu!!!!! lasati oamenii sa moara in fata spitalului ca voi nu puteti interveni!!!! rusine! da de taoat panglici si de inaugurat scari si birouri tare bine va place! cand tre sa ne tratam mergem in ungaria!

  Răspunde
 6. Viorel   6 ianuarie 2016 at 8:48 am

  Comparația cu cazul Colectiv este deplasata! In cazul accidentelor de pe strada trebuie sa intervină cei de la 112 nu personalul din Spital. Medicii din Spital respectiv personalul acestuia trebuie sa se îngrijească de pacienții internați sau cei aflați deja in unitatea UPU. In Colectiv era un accident in masa si au participat la locul accidentului personal medical din Spital dar care in momentul respectiv nu era in tura de serviciu. Luările astea de poziție sunt doar ” populisme” ieftine. Dar ce ziceți de cei care priveau ca niște prosti la femeia căzută in zăpada. Erau multi si puteau sa o ridice sa nu stea in zăpada Ei nu sunt devină ?

  Răspunde
 7. Unu'   6 ianuarie 2016 at 9:43 am

  Sunteti dusi cu pluta!

  Dupa parerea voastra, mmMedicii de la UPU se uita periodic pe geam sa vada daca vre-un betiv a cazut in strada?
  Problema e cu noi toti, avem prea multe pretentii de la ceilalti, fara sa ne doara macar in cur ca si noi avem obligatii fata de toti ceilalti!
  Ne cam place sa fim individualisti! Mi-e sila de noi!

  Răspunde
 8. stan   6 ianuarie 2016 at 9:57 am

  N-a murit nimeni, nu mai spuneti tampenii. Femeia aia a iesit din spital dimineata si a baut din nou zdravan. De ce n-a mancat ceva in loc sa bea alcool? Asta se intreaba cineva? De ce aia care stateau langa ea nu au ajutat-o? Daca era la marginea orasului si murea pana venea Salvarea sub privirile deontologilor?

  Răspunde
 9. Ionel   6 ianuarie 2016 at 2:06 pm

  Am citit câteva din comentariile postata pe facebook. Evident toți necunoscătorii se arunca cu declarații populiste, probabil așteaptă like-uri.?! Nu e treaba personalului din Spital sa supravegheze parcurile din jur. Cei de la Ambulantă au intervenit in cel mai scurt timp din momentul in care au fost solicitați.Ce ati facut voi postacilor care erați acolo? V-ati uitat cum îngheață un om,nu? Si între timp poate va stătea capul la ce știre de senzație o sa iasă.Evident ca mintea voastră îngusta nu poate sa proceseze, doctorii de la UPU supraveghează alți pacienți care sunt deja pe paturi si conectați la aparate. Unii Spuneti Ca se așteaptă mult la urgentă. Este parțial adevărat. UPU are un personal limitat, un număr de paturi si cei odată intrați nu pot fi scoși afara doar ca asa vor unii sa nu aștepte. Nu cred ca cuiva i-ar conveni asta. Dl. Raed Arafat știe si permite ca orice om ce se adresează UPU-lui sa fie consultat ca e sau ca nu reprezintă o urgentă majora. Asta e una din cauza ca se așteaptă mult la urgentă. O alta situație tolerata tot de marea eminenta cenușie a urgențelor este ca Ambulantele se deplasează prin tot județul făcând de multe ori serviciu de taximetrie pentru pacienți cu simptomatologie cronica sau care in nici un caz nu sunt urgente fara a se li se cere plata acestor deplasări . Si culmea si aceștia sunt si neasigurați. De ce nu se face anual o prezentare a astfel de cazuri. Sunt oameni plătitori de taxe care nu pot beneficia de servicii de urgentă la timp din cauza unora ca ăștia, care sunt populiști si vor sa apăra Feti-Frumoși la televizor.

  Răspunde
 10. Pingback: I s-a făcut rău în faţa spitalului, dar nimeni nu i-a sărit în ajutor | SM SPEROMAX ALBA

 11. Christian   6 ianuarie 2016 at 7:17 pm

  Daca te uiti la fotografii, poti sa numeri cel putin 10 gura casca, toti pastrand o oarecare distanta fata de femeia cazuta. Nici macar unul nu e aplecat asupra ei si nu incearca sa ajute. Trista societate suntem, ne vaitam peste tot de cat de prost e sitemul, dar uitam ca si noi suntem parte din el, ca si noi suntem responsabili de dezstrul din jurul nostru…

  Răspunde
 12. Pingback: Ce spune departamentul condus de Raed Arafat despre problema femeii căzute în fața UPU Satu Mare | Satmareanul

 13. Pingback: Minți înguste. Femeie căzută în fața unui spital, lăsată să zacă în zăpadă 20 de minute pe motiv că procedurile nu le permit să intervină – 7est.ro – 2016 Stiri iasi, stiri locale, nationale si internationale

Scrie un comentariu