Mărturiile unui ofițer acoperit despre captura de heroină din Satu Mare și Bistrița

droguri

Gruparea traficanților de heroină anihilată la începutul acestei săptămâni prin capturarea celor 333 de kilograme de droguri în Vama Petea și municipiul Bistrița a fost urmărită timp de cinci ani de zile. Pentru a anihila gruparea de traficanți s-a lucrat cu zeci de ofițeri sub acoperire.

Zeci de ofiţeri sub acoperire din România și din alte țări au fost pe urmele acestei filiere internaţionale de trafic de heroină. Potrivit acestora, rețeaua vindea sute de kilograme de heroină, în valoare de miliarde de euro, la o singură livrare.

„Deși aveam ofiţeri acoperiţi la diferite nivele, ne-am temut foarte mult să nu eșueze operațiunea, de aceea era delicat momentul în care am decis să acționăm. La un moment dat, după ce am oprit cele două TIR-uri, concomitent, am avut un moment în care am crezut că am ratat totul.

Unul dintre șoferi a sunat pe cineva și i-a spus că îi e teamă să nu-i fie găsite ţigările ascunse. Eram siguri că am greșit și că în loc de heroină o să capturăm țigări. În cele din urmă, am găsit drogurile ascunse în rezervor, de fapt, era un rezervor în rezervor. Și am aflat că șoferul ascunsese și el două cartușe sub scaun. Era stupefiat când a văzut drogurile”, spune unul dintre anchetatori.

Primele informații despre acest transport de droguri au apărut în urmă cu cinci ani, rețeaua fiind supravegheată încă din 2010. Operațiunea a primit numele de „Green Arrow” (Săgeata Verde). Din cadrul rețelei au fost demascate 11 persoane din care trei sunt cetăţeni turci (Yigit Hakan, Sincar Huseyin și Lokman Omer). Aceștia, împreună cu George Solomon Saman și Liviu Constantin Binga au pus bazele structurii din reţea care acţiona în România. Tranzitarea țării noastre s-a făcut sub paravanul a două firme ce dețin autocamioane, Unitrafic SRL și Calor Silvi SRL.

„TIR-urile au fost conduse de Marin Ghidarcel, din județul Olt și de Ion Danciu, amândoi de 60 de ani. Fiecare a primit câte 1.000 de euro pentru ultimele transporturi. Având în vedere că pe piaţă, heroina are o puritate de până la 15%, câștigurile dealerilor ar fi fost de cinci ori mai mari, pentru că ei urmau să vândă heroina porţionat”, le-a declarat jurnaliștilor de la EVZ unul dintre ofițerii acoperiți.

Pentru mai multe informații cu privire la cea mai mare captură de heroină din România puteți accesa următoarele link-uri:

Captură record de heroină în Vama Petea. Peste 170 kg de droguri descoperite în rezervorul unui TIR

Captură de heroină în valoare de 40 de milioane de euro în Satu Mare și Bistrița

Procurorii DIICOT dezvăluie modul în care au acționat traficanții de heroină

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.