Captură de heroină în valoare de 40 de milioane de euro în Satu Mare și Bistrița

droguri1

droguri2

droguri3

droguri4

droguri5

droguri6

Procurorii DIICOT au confiscat în cursul zilei de marți, 28 iulie, două transporturi de heroină în cantitate totală de 333 de kilograme, în valoare de 40 de milioane de euro. Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spune că unul dintre TIR-urile care transportau heroina urma să părăsească țara pe la Vama Petea, iar al doilea transport a fost descoperit în județul Bistrița.

În ambele cazuri drogurile au fost ascunse în rezervoarele modificate ale TIR-urilor.

Vă reamintim că în cursul zilei de marți, 28 iulie, oamenii legii au confiscat 170 de kilograme de heroină, drogurile fiind ascunse în rezervorul dublu modificat al unui TIR care urma să părăsească România prin Vama Petea. TIR-ul avea numere de Vâlcea și potrivit unor surse judiciare, drogurile au ajuns în țara noastră prin Vama Siret.

Un al doilea TIR a fost descoperit în judeţul Bistriţa. Drogurile erau ascunse tot în rezervor. Camionul transporta peleţi de lemn pentru centrale termice.

Daniel Horodniceanu spune că drogurile proveneau cel mai probabil din Afganistan şi au venit prin Kazahstan, Georgia şi Ucraina. România era doar o ţară de tranzit. Drogurile erau ambalate etanş şi date cu boia de ardei iute şi piper, pentru a nu fi detectate de câini.

Totodată, polițiștii au efectuat cinci percheziții în municipiul Râmnicu—Vâlcea, iar în urma acestora au descoperit și ridicat 136.000 de euro, două autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare și laptop-uri.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării este un cetățean turc, de 43 de ani. Pe numele persoanelor bănuite au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul DIICOT, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore pe liderul grupării și pe alți trei membri ai grupului infracțional pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, urmând să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Operaţiunea a primit numele de cod “Green Arrow” (Săgeata Verde).

Sursa foto: www.ziuanews.ro și www.realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.