Captură record de heroină în Vama Petea. Peste 170 kg de droguri descoperite în rezervorul unui TIR

droguri

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi poliţişti de frontieră au confiscat în cursul zilei de azi, 28 iulie, peste 170 de kilograme de heroină, ascunsă în rezervorul modificat al unui TIR. Potrivit unor surse judiciare, valoarea drogurilor se ridică la suma de peste 7 milioane de euro.

Maşina cu numere de Vâlcea, încerca să iasă din România, spre Ungaria. Potrivit oamenilor legii, heroina este de provenienţă ucraineană şi a intrat în ţara noastră prin Vama Siret. Drogurile urmau să ajungă în occident.

Şoferul TIR-ului s-a prezentat pentru a ieşi din ţară la Vama Petea, în jurul orei 11.00. Se pare că acesta era urmărit de ceva vreme, motiv pentru care oamenii legii au supus maşina unui control amănunţit. În urma verificărilor efectuate, în rezervorul modificat au fost găsite 170 de kilograme de heroină, care valorează peste 7 milioane de euro.

La faţa locului au ajuns şi mascaţii care au păzit zona. Drogurile au fost preluate de un elicopter şi transportate la Bucureşti, în jurul orei 18.00.

Aceasta nu este prima captură de heroină de proporţii impresionanate făcute în judeţul Satu Mare. La data de 4 ianuarie 2008, oamenii legii au descoperit în urma controalelor efectuate asupra unui TIR condus de un şofer turc, cantitatea de 130 de kilograme de heroină, droguri care trebuiau să ajungă în Germania.

Vom reveni cu detalii.

Un Comentariu la "Captură record de heroină în Vama Petea. Peste 170 kg de droguri descoperite în rezervorul unui TIR"

  1. Pingback: Mărturiile unui ofițer acoperit despre captura de heroină din Satu Mare și Bistrița | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.