Care este poziția Poliției Satu Mare față de acuzațiile sindicatului

IPJ

Printr-un comunicat de presă remis azi, 11 iunie, redacției noastre conducerea IPJ Satu Mare răspunde reclamațiilor formulate zilele trecute de către Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP), cu privire la programul de lucru al polițiștilor de la rutieră și judiciar.

În continuare vă redăm integral conținutul comunicatului de presă, așa cum ne-a fost transmis:

„Referitor la afirmațiile apărute în mass media privind programul de lucru al polițiștilor structurilor de rutieră și judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu-Mare, facem următoarele precizări:

Programul de lucru al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu-Mare este reglementat de o dispoziție-cadru, elaborată pe baza normelor legislative în vigoare, a propunerilor punctuale pe domenii de activitate şi structuri – inclusiv cele formulate de către organizaţiile sindicale, precum și pe baza analizei situației operative existente la nivelul județului Satu Mare.

Conform acestei dispoziții –cadru, segmentul de poliție rutieră și cel de judiciar, pe raza județului Satu Mare este asigurat 24h din 24, de către polițiști care au calitatea de polițiști rutieri sau care fac parte din structurile de investigații criminale.

Precizăm că, sunt luate măsuri pentru respectarea tuturor drepturilor polițiștilor care desfășoară misiuni operative, indiferent de programul de lucru al acestora.

Asigurăm cetățenii județului Satu Mare că, Poliția este la datorie 24 h din 24, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, conform Legii nr. 218/2002 privind organizarea si funcţionarea Poliţiei Române și a Legii nr. 360/2002, privind Statut Poliţistului”.

Pentru a vedea poziția SNAP, Biroul Teritorial Satu Mare cu privire la programul de lucru al polițiștilor sunteți rugați să accesați următorul link: http://www.satmareanul.net/2015/06/09/semnal-de-alarma-privind-siguranta-satmarenilor/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.