Sute de polițiști pe străzi, de „Zilele Orașului Satu Mare”

politisti

În acest week-end, cu ocazia „Zilelor Orașului Satu Mare” și a Rusaliilor, la nivelul judeţului Satu Mare vor acţiona un număr de 414 poliţişti pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, în perioada 27-28 mai, poliţiştii sătmăreni au participat împreună cu lucrători din cadrul MAI şi persoane din cadrul Serviciilor de voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă în zonele afectate de ploile torenţiale.
S-a acţionat în principal pentru asigurarea prezenţei permanente pe raza comunelor a poliţiştilor din mediul rural, asigurarea unor efective suplimentare de poliţişti în zonele inundate sau din care a fost evacuată populaţia pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe şi anexe gospodăreşti, de produse agricole şi de animale, respectiv asigurarea pazei bunurilor pe raza localităţilor, şi asigurarea cazării celor rămaşi fără adăpost în clădirile instituţiilor publice, în colaborare cu autorităţile administraţiei locale.

Totodată, poliţiştii au asigurat fluenţa şi dirijarea circulaţiei pe timpul evacuării persoanelor sau a bunurilor periclitate. Astfel, poliţiştii au intervenit pe drumul DJ 193B între localitățile Bârsău de Jos și Crucişor, unde circulaţia autoturismelor a fost restricţionată pentru aproximativ 5 ore și pe DN 19A, DJ 193, în localitatea Pomi şi Valea Vinului, respectiv pe DJ 108P în localitatea Dobra, unde circulaţia autoturismelor a fost îngreunată întrucât carosabilul era acoperit cu apă pe o porţiune de aproximativ 100 metri.

Măsurile de ordine au fost asigurate de peste 40 de poliţiştii. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.