Concurs de fotografii de „Ziua Mondială a Zonelor Umede”

apm

În fiecare an pe data de 2 februarie, APM Satu Mare marchează „Ziua Mondială a Zonelor Umede”, prin acțiuni și activități destinate sensibilizării și conștientizării opiniei publice cu privire la beneficiile și serviciile furnizate de aceste ecosisteme, dar și asupra vulnerabilității acestora la impactul activităților umane. În 2015 marcarea acestui eveniment se va face sub deviza „Zonele umede pentru viitorul nostru – Alăturați-vă nouă!”.

Cu acest prilej, în perioada 2 februarie-2 martie, APM Satu Mare organizează un concurs de fotografii digitale efectuate într-o locație din zonele umede din județ. La competiție pot să participe tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani. Provocarea fotografică este de a evidenția una dintre modurile în care zonele umede asigură viitorul nostru. Fiecare participant va încărca o singură fotografie pe site-ul www.worldwetlandsday.org. Câștigătorul concursului va beneficia de o călătorie gratuită, în funcție de preferințe, într-o zonă umedă importantă din lume finanțată de organizația Star Alliance Biosphere Connections.

Ziua de 2 februarie reprezintă data adoptării Convenției asupra zonelor umede în anul 1971, în orașul iranian Ramsar de pe malul Mării Caspice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.