Asocația „Stea” caută grădinari voluntari

Gradinarit

Sătmărenii care au abilităţi şi cunoştinţe în agricultură sunt invitaţi să constituie o echipă de voluntari care să se implice în activităţi de grădinărit realizate cu beneficiarii Asociaţiei „Stea”, într-un program ce sprijină integrarea în societate a persoanelor care provin din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, în special a persoanelor fără adăpost.

Activităţile de grădinărit cu tinerii au debutat în luna august 2014 şi vor continua pe tot parcursul anului în cadrul unui solar profesionist, concentrându-se în această perioadă pe instruirea şi formarea deprinderilor practice ale tinerilor în domeniul cultivării a diferite plante şi legume. Voluntarii sunt aşteptaţi să participe atât la activităţi practice de horticultură cât şi la activităţi educative prin care tinerii învaţă diferite noţiuni despre creştere plantelor şi îşi dezvoltă abilităţile de viaţă şi cunoştinţele în diferite alte domenii, necesare pentru bună integrare socială.

Grupul implicat în aceste activităţi este compus la ora actuală din 14 tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani, însă până la sfârşitul programului de terapie prin horticultură, în aprilie 2016, sunt prevăzuţi a fi implicaţi un număr de cel puţin 42 de persoane aflate în dificultate.

Activităţile de grădinărit se realizează după un program zilnic (de luni până vineri), tinerii fiind împărţiţi în două grupe de câte șapte persoane care participă fiecare de minim două ori pe săptămână la activităţile practice şi cele educative / de instruire. Voluntarii pot opta în funcţie de disponibilitatea fiecăruia să participe la diferitele activităţi ale acestui program, fiecare având libertatea de a alege durata şi frecvenţa cu care poate şi vrea să susţină tinerii şi echipa Asociaţiei Stea în această iniţiativă cu potenţial crescut de a schimba în bine vieţile celor implicaţi.

Toate aceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care Asociaţia „Stea” îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016 şi beneficiază de sprijinul Consiliului Local Satu Mare. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Persoanele interesate de această propunere de voluntariat sunt încurajate să contacteze echipa Asociaţiei „Stea” la numerele de telefon: 0361-884330, mobil: 0743174169 sau e-mail: asociatiastea@gmail.com sau să viziteze direct centrul de zi al Asociaţiei „Stea” în Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr. 14, de luni până vineri între orele 08.00 și 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.